Догори
Дати відгук

Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром

Для досягнення пухкої текстури найкраще підійде блендер, хоча можна скористатися і виделкою.

1 хв на прочитання18 Квітня 2024, 22:22
Як правильно збивати яйця з цукром Як правильно збивати яйця з цукром
Поділитись:

Курячі яйця активно використовуються у кухні для приготування різноманітних страв та випічки, зокрема завдяки процесу збивання. Не кожен обізнаний з цим так, щоб процес був швидким і результат – ідеально пухким. Часто для приготування вимагається відокремлювати білки від жовтків, як це робиться, наприклад, при створенні безе. Добитися пишності можна, використовуючи кілька кулінарних хитрощів.

Яйця, що відстоялись у холодильнику кілька днів, краще збиваються, ніж свіжі. Використовуйте три миски для збивання: одна для білків, одна для жовтків і одна для суміші. Слід пам'ятати, що цукор важче розчиняється в жовтках, тому краще використовувати цукрову пудру. Щоб перевірити рівномірність суміші, пробіжіться по ній пальцями. Не використовуйте алюмінієвий посуд для збивання жовтків, адже вони можуть змінити колір. Для досягнення пухкої текстури найкраще підійде блендер, хоча можна скористатися і виделкою.

Також відомо, що збити яйця і розчинити цукор на водяній бані легше завдяки теплу. Поставте миску над каструлею з водою, підігрітою до 90-95 градусів так, щоб вона лише торкалася поверхні води, і збивайте суміш жовтків і цукру на протязі декількох хвилин до пухкої консистенції.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
«Сімейні молочні ферми» виплачуватимуть дивіденди інвесторам за 2024 рік
«Сімейні молочні ферми» виплачуватимуть дивіденди інвесторам за 2024 рік
1 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Росія продає вкрадену українську пшеницю у 70 країн світу, — Центр національного спротиву
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне: Pexels / Pixabay
ЄС скоротить імпорт пшениці: Україна втрачає ключовий ринок збуту
1 хв на прочитанняВчора
Українська олія лідирує в Індії: обсяги імпорту зросли на 57%
Україна витісняє Росію з ринку: українська соняшникова олія вперше за два роки стала лідером в Індії
1 хв на прочитанняВчора
Група «Епіцентр» та Урбанські побудують зерновий термінал у порту «Південний»
2 хв на прочитанняВчора
Місяць — найкращий садівник? Як космічні ритми впливають на ваш урожай
2 хв на прочитанняВчора
Натуральний твердий сир за 15 хвилин: простий рецепт у мікрохвильовці
1 хв на прочитання19 Серпня 2025
Амброзія: небезпека для здоров'я та врожаю. Як захиститися від алергії та знищити бур’ян
2 хв на прочитання19 Серпня 2025