Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Рецепт шашлику по-азербайджанськи, маринованого в гранатовому соусі з зеленю

Рецепт шашлику по-азербайджанськи, маринованого в гранатовому соусі з зеленю

Готувати страву можна з овочами, щоб отримати повноцінну трапезу.

4 хв на прочитання14 Серпня 2022, 18:00
Фото: ТСН
Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях Фото: ТСН Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях
Поділитись:

М’ясо, мариноване із зеленню та кислим соусом, займає важливе місце в традиційній кухні Ірану й Азербайджану. Розповідаємо, як приготувати пікантний кебаб з гранатом та спеціями.

Кебаб — це, як правило, невеликі шматочки витриманої яловичини, баранини, курки або морепродуктів, які маринують із цибулею та приправами, нанизують на металеві шпажки і смажать на гарячому деревному вугіллі, часто поряд з овочами, пише НВ.

Для ніжного ароматного м’яса його варто маринувати в суміші свіжої зелені та гранатового соусу наршараб щонайменше 12 годин. Базилік, м’ята та петрушка відтворюють ароматичний та смаковий орнамент берегів Каспійського моря. Ці терпкі, злегка солодкі й ароматні інгредієнти є фірмовим поєднанням смаків у північно-іранській і азербайджанській кухнях.

Готувати страву можна з овочами, щоб отримати повноцінну трапезу.

Подають кебаб з йогуртом, лавашем чи подібною випічкою, великою кількістю зелені. Часто також додають рис, овочі та молодий сир за смаком.

Рецепт шашлику в гранатовому маринаді

Інгредієнти

Для м’яса:

  • 1,5 кг яловичого, риб’ячого або вирізного м’яса без кісток
  • 1 середня цибулина
  • 1, 5 лайма
  • 4 зубчики часнику
  • 1 склянка сирих волоських горіхів
  • ½ склянки свіжого листя базиліка
  • ½ чашки листя свіжої м’яти
  • ½ склянки свіжого листя петрушки
  • ½ склянки гранатового соусу наршараб
  • ¼ склянки оливкової олії
  • 1 ¼ чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю

Для овочів:

  • 1 середня червона цибулина
  • 2 середніх зелених болгарських перці
  • 4 помідори
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • ½ чайної ложки солі

Варіанти подачі:

  • Перські коржі, лаваш, піта
  • Приготовлений рис басматі або шафран
  • Звичайний йогурт

Приготування

  • Замаринуйте яловичину: наріжте м’ясо на шматочки 1,5 см, перекладіть у велику миску. Наріжте крупно 1 середню цибулину, а потім помістіть у кухонний комбайн.
  • Вичавіть 2 столові ложки соку лайма, додайте сік, 4 зубчики часнику, 1 склянку сирих волоських горіхів, базилік, м’яту, петрушку, соус, олію, сіль і перець у кухонний комбайн до цибулини. Збийте все до утворення кремової пасти, періодично зупиняючи та згрібаючи інгредієнти докупи.
  • Додайте пасту до м’яса і перемішуйте, поки воно добре не покриється маринадом. Накрийте кришкою та поставте в холодильник принаймні на 12 або до 24 годин.

Овочі та яловичина на м’ясо:

  • Якщо ви використовуєте дерев’яні шпажки для смажіння, замочіть шпажки у воді щонайменше на 30 хвилин.
  • Якщо ви використовуєте газовий гриль, нагрійте його до 150 °C. Для гриля на деревному вугіллі складіть запалене вугілля з одного боку, щоб створити дві зони нагрівання. Тим часом вийміть м’ясо з холодильника, дістаньте з маринаду і злегка протріть від нього, лишивши тонке покриття. Нанизайте м’ясо на шпажки, розташувавши шматочки так, щоб вони ледве торкалися, від 4 до 5 штук на шпажку. Помістіть на велику тарілку і дайте постояти при кімнатній температурі принаймні 30 хвилин, поки будете смажити овочі на грилі.
  • Наріжте кільцями перець і цибулю, нанизайте на шпажки. Також покладіть нарізані крупними кільцями томати. Заправте овочі олією та сіллю та смажте на грилі до готовності. Коли овочі будуть майже готові, помістіть овочеві шпажки та помідори на більш прохолодну сторону гриля. Перекладіть готовий гарнір на тарілку і нещільно накрийте фольгою, щоб зберегти тепло.
  • Якщо ви використовуєте газовий гриль, збільшіть вогонь до 200 °C і дайте йому нагрітися протягом 5 хвилин. Покладіть шашлик на решітку, використовуючи гарячішу сторону вугільного гриля. Обсмажуйте м’ясо по 3−4 хвилини з кожного боку, поки воно не буде готове.
  • Подавайте кебаб з овочами і, за бажанням, рисом, йогуртом і зеленню.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото з відкритих джерел
Два способи зробити так, щоб перці рясно вродили
1 хв на прочитання31 хвилину тому
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання10 годин тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитанняВчора