Рецепт приготування апетитних трикутників з куркою та картоплею
Такі пиріжки-трикутники розлітаються моментально.
Ця страва національної татарської кухні, дуже смачна і не складна в приготуванні. Трикутники з м’ясом і картоплею – дуже ситна і смачна випічка. І вдома її можна приготувати з різного тіста.
Інгредієнти
Потрібно підготувати продукти для тіста та начинки. Почнемо з тіста. Для його приготування потрібні такі інгредієнти:
- кефір — 250 мл;
- сметана — 100 г;
- борошно — 0,5 кг;
- олія — 4 ст.л.;
- сода — ⅛ ч.л.;
- розпушувач — 0,5 ч.л.;
- сіль — дрібка.
Для начинки потрібні такі продукти:
- картопля — 800 г;
- м’ясо — 500 г;
- цибуля — 1 шт.;
- сіль, перець.
Як приготувати
Змішайте кефір, сметану, олію, сіль, соду. Перемішайте та поступово додавайте борошно з розпушувачем. Замішайте тісто. Воно буде м’яким. Накрийте тісто плівкою та нехай постоїть трохи.
Поки тісто відпочиває зробіть начинку. Картоплю та м’ясо, цибулю дрібно наріжте. Посоліть та посипте чорним меленим перцем. З тіста сформуйте рівні кульки. Розкачайте їх та наповніть начинкою. Згорніть в трикутники.
Змастіть їх жовтком. Випікайте протягом 45 хвилин при 180 градусах. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.