- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт котлет по-кропивницьки: смачні та соковиті
Сьогодні пропонуємо Вам смачну страву за авторським рецептом Ігоря Філіпенка. Ви полюбляєте котлети? А знаєте, що їх можна приготувати у клярі? Спробуйте, це доволі смачно.
Для приготування котлет потрібно:
- 500 грам фаршу (краще телятина),
- 1 велика цибулина,
- декілька зубчиків часнику,
- 2 столових ложок манної крупи,
- сіль, спеції (орегано),
- перець за смаком.
Для приготування кляру: 2 курячих яйця, 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки сметани.
Якщо немає сметани, можна зробити і без неї. Цибулю для фаршу ріжемо малесенькими частинками, часник натираємо на тертушці. У фарш додаємо всі інгридієнти та гарного його вимішуємо. Для того, щоб манна крупа трішки набухла, хвилин десять даємо «постояти». Кляр гарно перемішуємо. З фаршу робимо невиличкі котлети та обмакуємо у борошні, а потім у клярі та смажимо під кришкою на маргарині з двох сторін до золотистого кольору.
Смачного!