Догори
Дати відгук

Рецепт по-австрійськи: «Яблучний хрін» своїми руками

У принципі в назві міститься весь рецепт соусу.

2 хв на прочитання18 Вересня 2022, 15:00
Поділитись:

Яблучний хрін - смачний соус, який подається до м'ясних та рибних страв. При приготуванні немає чітко встановлених пропорцій, що дає можливість робити смак соусу відповідно до особистих уподобань.

Історія

Яблучний хрін - соус австрійської та південнонімецької кухні. На німецькій - apfelkren, що означає «яблучний хрін". У принципі в назві міститься весь рецепт соусу. Соус подається до холодних і гарячих страв з яловичини або до копченої риби.

Історія свідчить, що тафельшпіц - відварену верхню частину яловичого огузка, яку нарізали порційно, дуже любив Франц-Йосиф.

А разом із тафельшпіцем обов'язково подавався яблучний хрін. Спочатку таке поєднання мало кому подобалося, але згодом піддані імператора розкуштували це дивовижне поєднання смаків.

Особливості приготування соусу

Один з найпростіших способів приготування яблучного хрону, це натерти на дрібній тертці яблуко, або ж пропустити через блендер до пюреподібного стану. Додати хрін та лимонний сік. Або замінити лимонний сік яблучним оцтом.

Якщо вам хочеться приготувати складніший варіант, тоді натріть хрін, а яблуко наріжте шматочками і протушкуйте з цукром і додайте трохи води. Гасіть хвилин 10, до стану пюре. Потім розімніть і дайте охолонути. Змішайте з хріном і додайте|добавляйте| лимонний сік або оцет.

З чим подавати

Яблучний хрін відмінно підходить до окістів, шинки та інших м'ясних страв. Але основна м'ясна страва з якою спочатку подавався яблучний хрін це тафельшпіц,

Також яблучний хрін подають до рибних страв.

Ви можете експериментувати з пропорціями, залежно від того, хто що любить. Комусь подобається переважаючий яблучний смак, а хтось любить гостріший.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.