Пиріг-перевертень — яблучно-грушева класика по-французьки
Ідеально карамелізовані фрукти та ніжне листкове тісто.

Це класичний французький пиріг, який вражає своїм виглядом і смаком. Карамелізовані фрукти та ніжне листкове тісто — ідеальне поєднання, що не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти.
тверді яблука — 4-5 шт.;
груші — 2-3 шт.;
цукор — 150 г;
вершкове масло — 80 г;
тверде листкове тісто — 1 упаковка.
Приготування.
Розрізати яблука та груші навпіл, видалити серцевину та порізати на дольки.
На сковороді чи у формі для випікання, котру можна ставити на плиту, розтопити цукор. Коли він стане золотисто-коричневим, додати вершкове масло. Зменшити вогонь і добре перемішати, щоб вийшла однорідна карамель.
Акуратно викласти дольки яблук і груш у карамель, щільно притискаючи їх одна до одної. Готувати на невеликому вогні 5-7 хвилин, аби фрукти трохи розм’якшились.
Розкачати листкове тісто й накрити ним фрукти, акуратно підвертаючи краї тіста всередину форми.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 20-25 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневим.
Дати пирогу охолонути 10-15 хвилин, а потім, накривши форму великою тарілкою, різко перевернути його. Будьте обережні з гарячою карамеллю!
Подавати пиріг теплим, за бажанням — із кулькою ванільного морозива.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



