Догори
Дати відгук

Продукти, які можуть провокувати появу каменів у нирках

Часто споживання молочних продуктів, м'яса та мінеральної води шкодить людям, які схильні до виникнення каменів у нирках.

1 хв на прочитання02 Серпня 2023, 11:42
Поділитись:

Зокрема, таку здатність мають продукти з високим вмістом таких інгредієнтів як кальцій, білок, сіль. Наприклад, появою каменів у нирках загрожує захопленість молочними продуктами і м'ясом – особливо при підвищеному ризику цієї проблеми.

Кальцій – це молочні продукти, а білок – це м'ясо. Якщо є схильність до утворення каменів у нирках, то таких продуктів потрібно їсти якнайменше.

Одним із найшкідливіших для нирок факторів, поширених серед сучасних людей, є недостатнє вживання чистої води, тим часом як звичка пити воду перешкоджає появі концентрованої сечі та формуванню каменів у нирках.

Але що важливо: у питній воді не повинно бути багато кальцію. Вживання надмірно мінералізованої води - це теж дуже частий фактор розвитку каменів у нирках.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Як працює система торгівлі квотами на викиди
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання30 хвилин тому
ФОТО: ілюстративпе
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання2 години тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання3 години тому
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
1 хв на прочитання4 години тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання10 годин тому