- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Повітряний пиріг з яблучною начинкою, пухнастий і солодкий
Повітряний пиріг з яблучною начинкою, пухнастий і солодкий
Пиріг виходить м’яким, пишним.
Дуже пишний повітряний пиріг з яблучною начинкою, яка робить текстуру тіста більш вологою. Набір продуктів мінімальний, але той результат, який ви витягнете з духовки, вас точно здивує та порадує.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- тепле молоко. 85 мл;
- дріжджі свіжі, 20 г чи сухі, 7 г;
- борошно, 370 г;
- цукор, 65 г;
- масло вершкове, 85 г;
- олія рафінована, 1.5 ст.л;
- яйця, 2 шт.;
- ванілін;
- сіль щіпка.
Для приготування начинки необхідно :
- яблука, 700 г;
- цукор, 50 г;
- масло вершкове, 20 г;
- кориця;
- вода, 30 мл.
Процес приготування
З’єднуємо тепле молоко з цукром та дріжджами, всипаємо пару ложок борошна, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
З’єднуємо яйця з рештою цукру, ваніліну і перебиваємо масу віночком.
Змішуємо опару з яєчною та сіллю, перемішуємо.
Вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
Починаємо вводити частинами борошно і вимішуємо пластичне і м’яке тісто.
Накриваємо тісто і ставимо його у тепле місце на 1.5 години.
Для начинки ріжемо очищені яблука шматочками, викладаємо на сковороду з олією та цукром до смаку, наливаємо воду і тушкуємо начинку до м’якості. Знімаємо з плити та додаємо корицю до смаку.
Форму змащуємо олією.
Тісто ділимо на більшу та меншу частину.
Велику розкочуємо за розміром форми з бортиками, перекладаємо у форму.
Викладаємо начинку і зверху накриваємо пластом із другої частини тіста. Защипуємо краї. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.
Робимо отвори та змащуємо верх збитим яйцем.
Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але беріть до уваги особливості духовки.
Пиріг виходить настільки м’яким, пишним. Пухнастим, в міру солодким. З янтарною, яблучною начинкою.