Порушенням слуху страждає кожна дев’ята людина: 29 вересня - Міжнародний день глухих та ЛОРа

3 хв на прочитання4 години тому
Міжнародний день глухих

Чи знали ви, наші ніздрі працюють по черзі – кожні 4 години змінюється ведуча ніздря.

Отоларингологія спеціалізується на діагностиці та лікуванні вуха, горла, носа, а також патологій голови та шиї.

День отоларинголога 29 вересня

Практикуючі лікарі з даної спеціальності називаються оториноларингологами, але частіше використовується скорочення ЛОР – від слова “ларінгооторінолог”. Своє професійне свято отоларингологи відзначають 29 вересня.

Цікаво знати:

Кожен рік у неділю, що завершує останній повний тиждень вересня, в світі проводиться Міжнародний день глухих. Воно присвячується усім людям, котрі мають проблеми зі слухом.

Він заснований в 1951 році з нагоди створення Міжнародної федерації глухих.

В Україні Товариство глухих почало своє існування з 1933 року, а в 1959 році приєдналось до Міжнародної федерації глухих.

Порушенням слуху страждає кожна дев’ята людина. За даними ВООЗ у світі близько 400 мільйонів людей мають проблеми зі слухом. Його втрачають в результаті травм, хвороб, вроджених вад.  Цей день в усьому світі відзначають люди, які мають глухоту і порушення слуху, а також всі небайдужі до цієї проблеми.

Саме в цей день організовують благодійні акції, концерти, конференції, конгреси за участі людей з порушеннями слуху, проводять заходи з вивчення особливої мови жестів та погляду, якою вони спілкуються.

Варто в цей день приділити увагу  користувачам жестової мови. Люди з вадами слуху інколи потерпають від нетактовності чи прямих образ, тому для них надзвичайно важливо відчувати підтримку і доброзичливе ставлення.

Доречно вивчити кілька найпростіших жестів і привітатися зі знайомим, який не чує зрозумілою йому мовою, тим самим підтримати його і показати свою небайдужість.

Видатні особи, що мали вади слуху

Глухота не є перепоною для встановлення товариських стосунків або нових знайомств. Багато з глухих людей стали видатними особами. Наприклад, усім відомий композитор Бетховен, письменник Жан-Жак Руссо, художник Антоніо Станіолі, письменник Віктор Гюго. Ці люди зробили великий внесок в культурну спадщину людства.

З нагоди Міжнародного дня глухих, бажаємо всім людям з порушенням слуху міцного здоров’я, добробуту, духовного, фізичного та творчого розвитку, реалізації свого життєвого потенціалу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: