Догори
Дати відгук

Пончики за бабусиним рецептом — готуються просто і смакують, як у дитинстві

Посипати цукровою пудрою — і можна подавати.

1 хв на прочитання19 Березня 2023, 00:37
Поділитись:

Пончики за бабусиним рецептом готуються просто і смакують, як у дитинстві. Для їх приготування знадобляться елементарні продукти.

Інгредієнти:

борошно першого сорту — 530 г;

дріжджі сухі — 5-8 г;

сіль — 5 г;

цукор — 60 г;

вода — 310 г;

яйце — 1 шт.;

масло вершкове — 30 г;

цукрова пудра для посипання — 100 г;

рослинна олія — для смаження та роботи.

Приготування.

У теплій (35-40 °С) воді розвести дріжджі, цукор, сіль. Вершкове масло розтопити, остудити. Вилити масло у воду, додати борошно, злегка збите яйце, вимішати тісто легкої консистенції (тісто безопарне). Миску змастити олією, перекласти тісто, затягнути плівкою. Дати вибродити 4 години. За цей час обім'яти 2-3 рази.

Робочу поверхню і руки змастити олією, тісто востаннє обім'яти, розділити на кульки розміром з волоський горіх, викласти на столі, накрити плівкою і дати піднятися протягом 30 хвилин.

У каструльку (чавунну чи з нержавіючої сталі) налити олію. Розжарити на сильному вогні, потім зменшити на третину. Руки знову змастити олією. Взяти по одному шматочку тіста, зробити всередині пальцями дірочку і кинути в киплячу олію. Не треба класти одночасно багато пончиків в олію, щоб температура не знизилася.

Обсмажувати пончики із двох сторін до золотого кольору.

Готові пончики викласти на серветку, щоб увібрала зайву олію.

Посипати цукровою пудрою — і можна подавати.

Також ми розповідали про сирні пончики — просто, швидко і смачно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost