- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пончики за бабусиним рецептом — готуються просто і смакують, як у дитинстві
Пончики за бабусиним рецептом — готуються просто і смакують, як у дитинстві
Посипати цукровою пудрою — і можна подавати.
Пончики за бабусиним рецептом готуються просто і смакують, як у дитинстві. Для їх приготування знадобляться елементарні продукти.
Інгредієнти:
борошно першого сорту — 530 г;
дріжджі сухі — 5-8 г;
сіль — 5 г;
цукор — 60 г;
вода — 310 г;
яйце — 1 шт.;
масло вершкове — 30 г;
цукрова пудра для посипання — 100 г;
рослинна олія — для смаження та роботи.
Приготування.
У теплій (35-40 °С) воді розвести дріжджі, цукор, сіль. Вершкове масло розтопити, остудити. Вилити масло у воду, додати борошно, злегка збите яйце, вимішати тісто легкої консистенції (тісто безопарне). Миску змастити олією, перекласти тісто, затягнути плівкою. Дати вибродити 4 години. За цей час обім'яти 2-3 рази.
Робочу поверхню і руки змастити олією, тісто востаннє обім'яти, розділити на кульки розміром з волоський горіх, викласти на столі, накрити плівкою і дати піднятися протягом 30 хвилин.
У каструльку (чавунну чи з нержавіючої сталі) налити олію. Розжарити на сильному вогні, потім зменшити на третину. Руки знову змастити олією. Взяти по одному шматочку тіста, зробити всередині пальцями дірочку і кинути в киплячу олію. Не треба класти одночасно багато пончиків в олію, щоб температура не знизилася.
Обсмажувати пончики із двох сторін до золотого кольору.
Готові пончики викласти на серветку, щоб увібрала зайву олію.
Посипати цукровою пудрою — і можна подавати.
Також ми розповідали про сирні пончики — просто, швидко і смачно.