Догори
Дати відгук

Помідори з морквяним бадиллям — рецепт консервації, який уже отримав популярність

Багато людей цікавляться: "А це дійсно смачно?"

2 хв на прочитання09 Серпня 2022, 20:02
Поділитись:

Помідори за цим рецептом виходять дуже смачними і незвичайними. Їх обов'язково потрібно спробувати.

У багатьох господинь у розпалі сезон консервування помідорів. Скільки різних цікавих рецептів існує — з чим тільки не консервують — і з чорнобривцями, і в томатному соусі і навіть з морквяним бадиллям. Про нього зараз і піде мова.

Багато людей цікавляться: "А це дійсно смачно?", "А як приготувати?" "Чи не дуже складний рецепт?"

Відповімо на всі питання одразу — Так, це дуже смачно! Навіть слів не підібрати, як смачно! А готувати таку заготовку на зиму справа нехитра, простіше не буває.

Такі помідори просто змітають зі столу, встигай тільки накладати.

Морквяне бадилля надає помідорам незвичайний, цікавий смак і аромат, інформує Ukr.Media. Любителі чогось новенького — записуйте рецепт:

Інгредієнти:

  • помідори 3-5 кг
  • оцет 9% — ний 350 мл
  • морквяне бадилля 4-5 гілочок на літрову банку
  • вода 5 л
  • цукор 20 ст.л.
  • сіль 5 ст.л. з горою

Приготування:

Томати для такого рецепта краще брати маленькі. Вони менш примхливі. До того ж вони краще просочуються розсолом і смачніше.

  1. Помідори помийте, за допомогою зубочистки або сірника наколіть в декількох місцях біля плодоніжки і щільно укладіть в стерилізовані банки разом з морквяним бадиллям, залийте окропом.
  2. Через 8-10 хвилин злийте воду в каструлю, додайте всі інгредієнти для маринаду, доведіть до кипіння і прокип'ятіть декілька хвилин. Потім зніміть з вогню, розлийте маринад в банки і відразу закатайте. Зберігайте заготовки в темному місці.

Бадилля бажано брати від великої моркви. Таке бадилля вже набрало силу, і від нього вийде смачний розсіл. А значить і готовий продукт вийде теж смачними.

Не завжди молоді господині знають, як правильно розрахувати кількість маринаду для заготівлі. Для цього треба в банку з продуктами, підготовленими для консервування, влити води, скільки увійде, потім злити воду, виміряти її кількість і додати одну склянку. Отриманий обсяг помножити на кількість банок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Поліція викрила шахраїв, що намагалися заволодіти землею кіностудії Довженка
Поліція викрила шахраїв, що намагалися заволодіти землею кіностудії Довженка
1 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне / teren.in.ua
Здоров’я ґрунту: експерт назвав головний критерій збору врожаю картоплі
1 хв на прочитання7 годин тому
Аграрії Півдня готуються до вступу в ЄС: чого очікувати від переговорів з Єврокомісією
Україна готується до переговорів з ЄС: аграрії Півдня озвучили свої пріоритети
2 хв на прочитання12 годин тому
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
1 хв на прочитанняВчора
Жінка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу колекцію підставок для яєць
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитання23 Серпня 2025