Догори
Дати відгук

Помідори з морквяним бадиллям — рецепт консервації, який уже отримав популярність

Багато людей цікавляться: "А це дійсно смачно?"

2 хв на прочитання09 Серпня 2022, 20:02
Поділитись:

Помідори за цим рецептом виходять дуже смачними і незвичайними. Їх обов'язково потрібно спробувати.

У багатьох господинь у розпалі сезон консервування помідорів. Скільки різних цікавих рецептів існує — з чим тільки не консервують — і з чорнобривцями, і в томатному соусі і навіть з морквяним бадиллям. Про нього зараз і піде мова.

Багато людей цікавляться: "А це дійсно смачно?", "А як приготувати?" "Чи не дуже складний рецепт?"

Відповімо на всі питання одразу — Так, це дуже смачно! Навіть слів не підібрати, як смачно! А готувати таку заготовку на зиму справа нехитра, простіше не буває.

Такі помідори просто змітають зі столу, встигай тільки накладати.

Морквяне бадилля надає помідорам незвичайний, цікавий смак і аромат, інформує Ukr.Media. Любителі чогось новенького — записуйте рецепт:

Інгредієнти:

  • помідори 3-5 кг
  • оцет 9% — ний 350 мл
  • морквяне бадилля 4-5 гілочок на літрову банку
  • вода 5 л
  • цукор 20 ст.л.
  • сіль 5 ст.л. з горою

Приготування:

Томати для такого рецепта краще брати маленькі. Вони менш примхливі. До того ж вони краще просочуються розсолом і смачніше.

  1. Помідори помийте, за допомогою зубочистки або сірника наколіть в декількох місцях біля плодоніжки і щільно укладіть в стерилізовані банки разом з морквяним бадиллям, залийте окропом.
  2. Через 8-10 хвилин злийте воду в каструлю, додайте всі інгредієнти для маринаду, доведіть до кипіння і прокип'ятіть декілька хвилин. Потім зніміть з вогню, розлийте маринад в банки і відразу закатайте. Зберігайте заготовки в темному місці.

Бадилля бажано брати від великої моркви. Таке бадилля вже набрало силу, і від нього вийде смачний розсіл. А значить і готовий продукт вийде теж смачними.

Не завжди молоді господині знають, як правильно розрахувати кількість маринаду для заготівлі. Для цього треба в банку з продуктами, підготовленими для консервування, влити води, скільки увійде, потім злити воду, виміряти її кількість і додати одну склянку. Отриманий обсяг помножити на кількість банок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання8 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025