- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Помідори з морквяним бадиллям — рецепт консервації, який уже отримав популярність
Помідори з морквяним бадиллям — рецепт консервації, який уже отримав популярність
Багато людей цікавляться: "А це дійсно смачно?"
Помідори за цим рецептом виходять дуже смачними і незвичайними. Їх обов'язково потрібно спробувати.
У багатьох господинь у розпалі сезон консервування помідорів. Скільки різних цікавих рецептів існує — з чим тільки не консервують — і з чорнобривцями, і в томатному соусі і навіть з морквяним бадиллям. Про нього зараз і піде мова.
Багато людей цікавляться: "А це дійсно смачно?", "А як приготувати?" "Чи не дуже складний рецепт?"
Відповімо на всі питання одразу — Так, це дуже смачно! Навіть слів не підібрати, як смачно! А готувати таку заготовку на зиму справа нехитра, простіше не буває.
Такі помідори просто змітають зі столу, встигай тільки накладати.
Морквяне бадилля надає помідорам незвичайний, цікавий смак і аромат, інформує Ukr.Media. Любителі чогось новенького — записуйте рецепт:
Інгредієнти:
- помідори 3-5 кг
- оцет 9% — ний 350 мл
- морквяне бадилля 4-5 гілочок на літрову банку
- вода 5 л
- цукор 20 ст.л.
- сіль 5 ст.л. з горою
Приготування:
Томати для такого рецепта краще брати маленькі. Вони менш примхливі. До того ж вони краще просочуються розсолом і смачніше.
- Помідори помийте, за допомогою зубочистки або сірника наколіть в декількох місцях біля плодоніжки і щільно укладіть в стерилізовані банки разом з морквяним бадиллям, залийте окропом.
- Через 8-10 хвилин злийте воду в каструлю, додайте всі інгредієнти для маринаду, доведіть до кипіння і прокип'ятіть декілька хвилин. Потім зніміть з вогню, розлийте маринад в банки і відразу закатайте. Зберігайте заготовки в темному місці.
Бадилля бажано брати від великої моркви. Таке бадилля вже набрало силу, і від нього вийде смачний розсіл. А значить і готовий продукт вийде теж смачними.
Не завжди молоді господині знають, як правильно розрахувати кількість маринаду для заготівлі. Для цього треба в банку з продуктами, підготовленими для консервування, влити води, скільки увійде, потім злити воду, виміряти її кількість і додати одну склянку. Отриманий обсяг помножити на кількість банок.