Догори
Дати відгук

Помідори стрімко дорожчають перед різдвяними святами

В Україні підвищилися ціни на тепличні томати. Це пов'язано з помітним зростанням попиту на цей овоч перед новорічними святами.

1 хв на прочитання23 Грудня 2023, 14:10
Помідори стрімко дорожчають перед різдвяними святами Помідори стрімко дорожчають перед різдвяними святами
Поділитись:

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit. 

Так, згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, на сьогодні імпортні томати виробництва Туреччина надходять у продаж по 80-90 грн/кг ($2,13 – 2,40/кг), що в середньому на 21% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Нині саме імпортні помідори виробництва Туреччини становлять основну частку пропозиції на українському ринку, зауважують аналітики.

"Водночас за рахунок імпортної продукції не вдавалося повністю задовольнити попит, що сформувався. У результаті продавці отримали можливість і надалі підвищувати відпускні ціни на наявні партії продукції", – пояснюють фахівці.

Аналітики зазначили, що вибірки помідорів у місцевих тепличних комбінатах практично не здійснювалися через завершення сезону реалізації. Так, за словами виробників, вирощувати тепличні овочі у зимовий період стає дедалі складніше. Це пов'язано з тим, що до енергоресурсів, що постійно дорожчають, додався ризик можливих відключень електроенергії.

Що стосується найближчих перспектив розвитку ситуації, то більшість учасників ринку не відкидають можливості й подальшого зростання цін на тепличні овочі, як мінімум до того моменту, поки пропозиція повністю не покриє всі купівельні потреби в даному сегменті.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.