Догори
Дати відгук

Піца із солоними помідорами — печеться 15-17 хвилин

Але солоні помідори мають бути щільними та м'ясистими, щоб їх легко можна було нарізати.

2 хв на прочитання13 Січня 2023, 00:24
Поділитись:

Соління на зиму можна не просто з’їсти, а використати для приготування чогось смачненького. Наприклад, піци із солоними помідорами. Тільки помідори мають бути щільними та м'ясистими, щоб їх легко можна було нарізати.

Інгредієнти:

вода (тепла) — 125 мл;

олія оливкова — 20 мл + для роботи з тістом;

борошно — 190 г (1,5 склянки ємністю 200 мл);

дріжджі сухі активні — 6 г;

сіль — 1/2 ч. ложки;

помідори солоні — 100 г;

сир твердий — 70 г;

кетчуп — 40 г;

зелень свіжа (за бажанням) — 1 гілочка.

Приготування.

Воду підігріти до 35-38 ℃.

100 мл теплої води влити у чашку. Всипати дріжджі. Перемішати — нехай дріжджі активуються.

Борошно просіяти у глибоку миску. Додати сіль. Перемішати.

Влити дріжджову суміш.

Почати вимішувати тісто. Коли утворюється грудка, влити залишки води й оливкову олію.

Замішувати до стану еластичної м'якості.

Підкачати тісто в кулю і залишити в мисці під рушником на 45-50 хвилин — нехай виросте в об'ємі в 2-3 рази.

Розігріти духовку до 220-230 ℃.

Підготувати начинку: квашені помідори очистити від шкірки і нарізати середніми кружальцями.

Нарізати сир тонкими пластинами.

Тісто піднялося — можна випікати піцу. Обім’яти тісто руками, змащеними олією.

Викласти тісто на пергамент за розміром дека. Повертаючи тісто, натискати та розтягувати долонями, щоб вийшов круглий корж із бортиком (а можна просто тісто розкотити).

Тісто на пергаменті перенести на деко. Змастити кетчупом центральну частину, не торкаючись борту.

Поверх кетчупу розподілити начинку — шматочки помідорів і сир.

Випікати піцу у розігрітій до 220-230 ℃ духовці 15-17 хвилин.

Гарячу піцу із солоними помідорами та сиром прикрасити листочками зелені та подавати на стіл.

Також ми писали про картопляну піцу — оригінальний рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost