Догори
Дати відгук

Пісний фруктовий торт — смачний і бюджетний рецепт

Пісні солодощі теж можуть бути неперевершеними.

1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Якщо ви обмежуєте себе у їжі тваринного походження, рецепт чудового фруктового торта стане вам у пригоді. Приготуйте солодкий смаколик без яєць, масла та сметани і переконайтеся, що пісні солодощі теж можуть бути неперевершеними!

Інгредієнти:

борошно — 2 склянки;

цукор — 2/3 склянки;

міцний чай — 1 склянка;

курага — 300 г;

апельсин — 1 шт.;

банан — половина;

мед — 2 ст. л.;

олія — 2 ст. л.;

сода — 1 ч. л.;

сіль — за смаком.

Приготування.

Борошно просіяти, перемішати з содою та сіллю.

Банан почистити, порізати шматочками й за допомогою блендера перетворити на пюре.

До банана додати цукор, міцний чай, мед, олію та перемішати, додати борошно й за допомогою блендера довести все до однорідної консистенції.

Форму для випікання застелити пергаментом, змазати олією й вилити тісто для торта, поставити в духовку і пекти 40 хвилин при температурі 180 °С. Але залежно від форми час випікання може змінюватись, тому готовність коржа варто перевірити за допомогою зубочистки.

Курагу промити й залити водою, поставити на плиту, варити на середньому вогні до м’якості.

Натерти цедру з апельсина. Почистити, дістати м’якоть, відділити від білих плівочок.

За допомогою блендера подрібнити курагу, апельсин і цедру.

Корж розрізати по горизонталі на 2 частинки й перемастити начинкою з кураги й апельсина.

Перемащений торт можна прикрасити волоськими горіхами чи курагою.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.