Догори
Дати відгук

Підлегла міністра Абрамовського колекціонує протоколи про корупцію та продовжує працювати на держслужбі

3 хв на прочитання17 Вересня 2020, 12:16
Поділитись:

Представники департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України 16 вересня  вручили п’ять нових протоколів про порушення строків проведення процедури оцінки впливу на довкілля начальниці Управління екологічної оцінки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Марині Тіщенковій. Раніше їй вже було вручено близько півсотні аналогічних протоколів, проте вона продовжує керувати Управлінням.

Як відомо, із початку року українські підприємства почали масово нарікати на порушення строків проведення процедури оцінки впливу на довкілля (до червня за цю процедуру відповідало Мінекоенерго, а потім створене Міндовкілля – ред.) У результаті це призвело  до блокування діяльності понад 50 українських підприємств різної форми власності, оскільки вони не змогли отримати вчасно, або взагалі не отримали висновки з оцінки впливу на довкілля (ОВД).

За оформлення та видання цих документів відповідає саме Управління, очолюване Мариною Тіщенковою, і безпосередньо вона.

При цьому у Міндовкіллі ніяк не пояснюють причин блокування процедури. Уникають коментарів із цього приводу як міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський, так і його заступники. Варто зазначити, що нинішній міністр відповідав за цей напрямок ще будучи заступником очільника Мінекоенерго, куди входило ліквідоване наприкінці 2019 року Мінприроди.

Свого часу дисциплінарне провадження у цій справі не змогла провести в.о.міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.

Не зміг чи не захотів проводити його вже на посаді міністра захисту довкілля та природних ресурсів і Роман Абрамовський.

Марина Тіщенкова обіймала посади в обох міністерствах  і станом на сьогодні залишається начальником Управління, попри вручених їй 50 протоколів про корупцію.

Навіть посилений інтерес правоохоронних органів до чиновниці та судові засідання, де вона є особою, яка підозрюється у правопорушенні,  не став підставою для відкриття дисциплінарного провадження, або відсторонення від діяльності пані Тищенкової.

Натомість у Міндовкіллі триває кадрова чистка і масове звільнення досвідченних людей, які можуть вказувати на  помилки та зловживання нового керівництва.

Так, на сторінці у Фб про своє звільнення написала одна з авторів ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля», колишня керівник Відділу ОВД Марина Шимкус, яка неодноразово представляла Україну на перемовинах по впровадженню екологічних директив ЄС в нашій країні.

Вочевидь попри  заяви Президента і прем’єра про брак висококваліфікованих кадрів в Україні, у команді Романа Абрамовського з ними проблеми немає. Тим паче, що Марина Тіщенкова до приходу на державну службу займалася бізнесом, пов’язаним із виготовленням проектної документації для проходження процедури ОВД та отримання підприємствами висновків у Міндовкілля. Зараз ці висновки вона видає сама і звісно, останнє слово у кожному документі за Романом Абрамовським.

Сьогодні, до речі, відбувається засідання суду стосовно вручених протоколів, де  порушником є Марина Тіщенкова. Якщо не міністр Роман Абрамовський, то, можливо, хоча б суд притягне самовпевнену чиновницю до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією.

Якраз нинішнє рішення Солом’янського суду стане оцінкою «нової» влади та «нових» облич, які приходили до влади під гучними та чистими гаслами, декларуючи несприйняття усього старого та корумпованого.

Далі буде…

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Розслідування
Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання4 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Закарпатські медики дорогою до лікарні запустили серце пацієнту
2 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора