Догори
Дати відгук

Печиво на майонезі через м’ясорубку, смачне та ароматне

Вам не знадобиться спеціальних кулінарних навичок

2 хв на прочитання27 Грудня 2022, 15:16
Поділитись:

Смачне, ароматне та хрумке печиво з нашого дитинства! На його приготування потрібно пів години, а ваші близькі будуть у захваті. Вам не знадобиться спеціальних кулінарних навичок, ви без особливих зусиль впораєтеся з простим та смачним рецептом.

  •  3 скл. пшеничного борошна
  •  3 яйця
  •  125 гр маргарину
  •  125 гр майонезу
  •  1 скл. цукру
  •  ¼ ч. л. соди
  •  Джем або густе варення – до смаку
  •  Цукрова пудра – до смаку
  •  Ванілін

1

Розмякшений маргарин розтираємо виделкою.

2

Відокремлюємо яєчні жовтки від білків і ретельно перетираємо блендером жовтки з цукром до повного розчинення цукру.

3

Додаємо до суміші жовтків та цукру майонез та ванілін, перемішуємо.

4

З'єднуємо приготовлену суміш з розтертим маргарином і також добре перемішуємо до однорідності.

5

Тепер перемішуємо соду з борошном і починаємо поступово додавати борошно у підготовлену суміш яєць, майонезу та маргарину.

6

Замішуємо тісто, воно має вийти досить щільним. Готове тісто відправляємо на 20-30 хвилин у холодильник.

7

Охолоджене тісто починаємо перекручувати через м'ясорубку. Черв'ячки з тіста мають падати на поверхню, яка посипана борошном.

((Тісто можна також натерти на великій тертці – і вийде так званий тертий пиріг. Але у такому випадку потрібно тісто охолоджувати довше або покласти у морозилку))

((А якщо маєте спеціальні шаблони, які можна вставляти у м’ясорубку, то можна отримати печиво у вигляді черв’ячків різної форми та одразу випікати))

8

Застеляємо деко пергаментним папером і змащуємо його вершковим маслом.

9

Трохи обвалюємо черв'ячків з тіста у борошні та викладаємо рівномірно на лист.

10

Змащуємо цей шар густим варенням або джемом.

11

Зверху викладаємо шар перекрученого тіста.

12

Випікаємо у духовці протягом 25-35 хвилин при температурі 180°С.

13

Готове печиво посипаємо цукровою пудрою та відразу у гарячому вигляді розрізаємо на порційні шматочки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Студентка морської біології Алексія Калосака показує дайверам, як пересаджувати коріння морської трави. Фото: Марія Фек для DIE ZEIT
Проти безсилля: як морський біолог хоче врятувати Середземне море, яке луки морської трави захищали від зміни клімату
13 хв на прочитання6 хвилин тому
Молодіжні ініціативи зі збереження водних ресурсів України
Молодь України на варті водних ресурсів: досвід та ініціативи
1 хв на прочитання57 хвилин тому
Зображення створено шІ
Старий сервіз у новому амплуа: годівниця для пташок (ФОТО)
1 хв на прочитаннягодина тому
Стан якості повітря у місті Києві.
ФОТО: Київ
Щодо стану якості повітря у місті Києві
1 хв на прочитання2 години тому
Схожі на справжні, але мають купу переваг: рослинні стейки друкують на 3D-принтерах
1 хв на прочитання3 години тому
«До справи неможливо "підшити" розбиті мрії»: експерт про те, чому жінки досі стають жертвами насильства і як це змінити
7 хв на прочитання4 години тому
Екологічна загроза: аварія на КНС у Первомайську призвела до забруднення Південного Бугу
1 хв на прочитання6 годин тому
Горили — лікарі: науковці з’ясували, які досягнення медицини приматів можуть бути корисними для нас
2 хв на прочитання8 годин тому