- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Печиво на майонезі через м’ясорубку, смачне та ароматне
Печиво на майонезі через м’ясорубку, смачне та ароматне
Вам не знадобиться спеціальних кулінарних навичок
Смачне, ароматне та хрумке печиво з нашого дитинства! На його приготування потрібно пів години, а ваші близькі будуть у захваті. Вам не знадобиться спеціальних кулінарних навичок, ви без особливих зусиль впораєтеся з простим та смачним рецептом.
- 3 скл. пшеничного борошна
- 3 яйця
- 125 гр маргарину
- 125 гр майонезу
- 1 скл. цукру
- ¼ ч. л. соди
- Джем або густе варення – до смаку
- Цукрова пудра – до смаку
- Ванілін
1
Розмякшений маргарин розтираємо виделкою.
2
Відокремлюємо яєчні жовтки від білків і ретельно перетираємо блендером жовтки з цукром до повного розчинення цукру.
3
Додаємо до суміші жовтків та цукру майонез та ванілін, перемішуємо.
4
З'єднуємо приготовлену суміш з розтертим маргарином і також добре перемішуємо до однорідності.
5
Тепер перемішуємо соду з борошном і починаємо поступово додавати борошно у підготовлену суміш яєць, майонезу та маргарину.
6
Замішуємо тісто, воно має вийти досить щільним. Готове тісто відправляємо на 20-30 хвилин у холодильник.
7
Охолоджене тісто починаємо перекручувати через м'ясорубку. Черв'ячки з тіста мають падати на поверхню, яка посипана борошном.
((Тісто можна також натерти на великій тертці – і вийде так званий тертий пиріг. Але у такому випадку потрібно тісто охолоджувати довше або покласти у морозилку))
((А якщо маєте спеціальні шаблони, які можна вставляти у м’ясорубку, то можна отримати печиво у вигляді черв’ячків різної форми та одразу випікати))
8
Застеляємо деко пергаментним папером і змащуємо його вершковим маслом.
9
Трохи обвалюємо черв'ячків з тіста у борошні та викладаємо рівномірно на лист.
10
Змащуємо цей шар густим варенням або джемом.
11
Зверху викладаємо шар перекрученого тіста.
12
Випікаємо у духовці протягом 25-35 хвилин при температурі 180°С.
13
Готове печиво посипаємо цукровою пудрою та відразу у гарячому вигляді розрізаємо на порційні шматочки.