Печінка тріски знижує ймовірність виникнення тромбів

1 хв на прочитання30 Вересня 2022, 08:24

Ще давні скандинави вживали в їжу печінку тріски, вірячи, що це допомагає їм бачити в темряві.

Кожна людина в крові має особливі клітини — тромбоцити. Саме вони відповідають за згортання крові. Але після 40 років кров у людей найчастіше стає густішою і тромбоцити починають склеюватися. У результаті може утворитися тромб.

Відкриті медичні джерела розповідають, що печінка тріски містить гепарин, який розріджує кров і заважає тромбоцитам склеюватись та утворювати тромби, знижуючи ризик інфаркту й інсульту.

Окрім того, печінка тріски містить 10 добових норм вітаміну D, головною функцією якого є забезпечення засвоєння кальцію. Багата печінка тріски й на вітамін А, необхідний для росту кісток та здоров’я волосся.

Ще давні скандинави вживали в їжу печінку тріски, вірячи, що це допомагає їм бачити в темряві. Насправді ж печінка тріски:

- зміцнює імунітет;

- поліпшує зір;

- запобігає розвитку ендокринних патологій;

- нормалізує стан шкіри, волосся;

- стимулює роботу мозку;

- запобігає фізичній перевтомі;

- позбавляє нервової напруги, безсоння.

Аби мати це, достатньо з’їдати всього 30-40 г печінки тріски на день.

Слід зазначити, що теплова обробка не руйнує корисних властивостей печінки тріски. Однак при цьому це аж ніяк не дієтичний продукт: вона містить 613 ккал і 98 % жирів на 100 г.

Також ми розповідали про вітаміни для 40-річних жінок: радять фармацевти.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: