Кожна людина в крові має особливі клітини — тромбоцити. Саме вони відповідають за згортання крові. Але після 40 років кров у людей найчастіше стає густішою і тромбоцити починають склеюватися. У результаті може утворитися тромб.
Відкриті медичні джерела розповідають, що печінка тріски містить гепарин, який розріджує кров і заважає тромбоцитам склеюватись та утворювати тромби, знижуючи ризик інфаркту й інсульту.
Окрім того, печінка тріски містить 10 добових норм вітаміну D, головною функцією якого є забезпечення засвоєння кальцію. Багата печінка тріски й на вітамін А, необхідний для росту кісток та здоров’я волосся.
Ще давні скандинави вживали в їжу печінку тріски, вірячи, що це допомагає їм бачити в темряві. Насправді ж печінка тріски:
- зміцнює імунітет;
- поліпшує зір;
- запобігає розвитку ендокринних патологій;
- нормалізує стан шкіри, волосся;
- стимулює роботу мозку;
- запобігає фізичній перевтомі;
- позбавляє нервової напруги, безсоння.
Аби мати це, достатньо з’їдати всього 30-40 г печінки тріски на день.
Слід зазначити, що теплова обробка не руйнує корисних властивостей печінки тріски. Однак при цьому це аж ніяк не дієтичний продукт: вона містить 613 ккал і 98 % жирів на 100 г.
Також ми розповідали про вітаміни для 40-річних жінок: радять фармацевти.