- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Печериці, запечені в сметанно-часниковій заливці: готуються швидко і просто
Печериці, запечені в сметанно-часниковій заливці: готуються швидко і просто
Смачна і ситна гаряча страва.
Печериці, запечені в сметанно-часниковій заливці — делікатес, який, однак, готується дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
свіжі печериці — 400 г;
твердий сир — 150 г;
сметана — 400 мл;
вершкове масло — 15 г;
крохмаль картопляний -1 столова ложка;
сухарі панірувальні — 1/2 склянки;
часник — 1-2 зубчики;
перець чорний мелений — за смаком;
сіль — за смаком.
Приготування.
Очищені свіжі печериці нарізати на невеликі шматочки.
Ретельно змастити форму вершковим маслом. Перекласти у підготовлену форму нарізані гриби, посолити, поперчити.
Сметану змішати з крохмалем, при цьому крохмаль додавати порційно, щоб не з'явилися грудочки. У сметану додати перець (чи інші улюблені спеції) та подрібнений часник.
Сир натерти на дрібній тертці.
У запечені печериці влити сметано-часникову заливку і трохи перемішати всю масу. Посипати гриби тертим сиром і панірувальними сухарями. Відправити запікатися в духовку до 180 °С на 15-20 хвилин. Форму краще закрити фольгою. Запікати до готовності та появи рум'яної скоринки.
Подають запечені гриби у гарячому вигляді.
Також ми розповідали про пісну піцу з грибами й овочами: простий і бюджетний рецепт.