Догори
Дати відгук

Пісний плов із печерицями — смакуватиме ще краще за класичний, а готується простіше

Страва розрахована не лише для посту, а й на кожен день, для ситного обіду чи вечері.

2 хв на прочитання04 Грудня 2024, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

У піст теж можна вживати смачні й водночас ситні страви, причому не відчуваючи тривалий час голоду, адже рис у поєднанні з грибами містить вуглеводи та білки, тим самим насичуючи організм не гірше за м’ясні страви.

Любителям грибів пісний плов із печерицями смакуватиме ще краще, ніж із м’ясом. Технологія приготування загалом мало відрізняється від класичного плову. Проте рецепт простіший, та й часу вимагає менше — готується ця страва швидко, легко та з доступних продуктів, які можна найти в себе на кухні (окрім грибів, звісно). Хоча якщо їх висушити чи заморозити заздалегідь, ви зможете готувати рисово-грибну страву на кожен день, не витрачаючи багато часу. Якщо гриби у вас маленькі, краще їх не розрізати — рисова страва виглядатиме апетитніше.

Дуже смачний плов виходить, якщо додати в нього куркуму — вона надає яскравого жовтого відтінку та приємного смаку й аромату.

Грибний плов можна урізноманітнити, додавши овочі, наприклад, солодкий перець, зелений горошок, а для пікантності можна покласти гострий перець чилі.

Страва розрахована не лише для посту, а й на кожен день, для ситного обіду чи вечері.

Інгредієнти:

печериці — 500 г;

рис — 1,5 склянки;

цибуля — 1 шт.;

морква — 3 шт.;

часник — 3-4 зубці;

сіль — до смаку;

спеції — до смаку;

соняшникова олія — для смаження.

Приготування.

Щоби плов приготувався швидше, промитий рис потрібно заздалегідь залити чистою холодною водою і дати постояти 30-60 хв.

Гриби добре вимити, перебрати. Порізати навпіл або на чотири частини.

Рис ретельно промити, аж доки вода не стане зовсім прозорою.

Цибулю порізати півкільцями, моркву соломкою.

У глибокій пательні чи каструлі з товстим дном розігріти олію, покласти цибулю, підсмажити до прозорості. Додати моркву, смажити 5-10 хв і додати порізані гриби та смажити на середньому вогні, періодично помішуючи, до повного випарування рідини.

Покласти в пательню промитий рис, посолити, додати спеції, увіткнути розрізані вздовж зубці часнику й залити гарячою водою так, аби вона вкривала поверхню рису на 1-2 пальці.

Накрити плов кришкою та тушувати на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Перемішати, додати сушену чи свіжу зелень, знову накрити кришкою і залишити на 10-15 хв, щоб плов «умлів».

Готовий плов розкласти у тарілки й подати до столу. Подавати лише гарячим, посипавши зеленню петрушки та кропу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання55 хвилин тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025