Догори
Дати відгук

Паприкаш із курки — простий рецепт

Подають цю страву гарячою із салатом або різносолами.

1 хв на прочитання10 Березня 2024, 11:13
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Паприкаш із курки — це класична страва, яка завжди викликає захоплення своїм неповторним смаком та ароматом.

Інгредієнти:

курка чи її окремі частини (можна 4 великі гомілки) — 1 кг;

цибуля ріпчаста — 3 великі головки;

олія — 100 мл;

сіль;

перець чорний мелений;

бульйон або вода — 1 л;

солодка паприка — 1 ст. ложка (або за смаком);

яйця — 2 шт.;

борошно — до 150 г.

Приготування.

Якщо курка ціла, розрізати її на шматки.

Цибулю порізати дрібними кубиками й обсмажити на 50 мл олії чи смальцю.

Викласти цибулю в товстелезну каструлю. На олії, що залишилась, обсмажити на несильному вогні курку протягом 10-15 хвилин. Посипати сіллю та перцем. Перекласти курку до цибулі.

Потім додати паприку. Влити 1 л води, але краще за курячий бульйон. Варити 20 хвилин на помірному вогні.

Для галушок із двох яєць, дрібки солі та борошна приготувати тісто. Збити яйця з сіллю і поступово, помішуючи, додавати борошно.

Набирати по пів чайної ложки тіста й іншою ложкою спихати у паприкаш. Варити паприкаш із курки 6-8 хвилин. Дати настоятися 15 хвилин.

Подати паприкаш із курки гарячим із салатом або різносолами.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost