- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Паприкаш із курки — простий рецепт
Паприкаш із курки — простий рецепт
Подають цю страву гарячою із салатом або різносолами.
Паприкаш із курки — це класична страва, яка завжди викликає захоплення своїм неповторним смаком та ароматом.
Інгредієнти:
курка чи її окремі частини (можна 4 великі гомілки) — 1 кг;
цибуля ріпчаста — 3 великі головки;
олія — 100 мл;
сіль;
перець чорний мелений;
бульйон або вода — 1 л;
солодка паприка — 1 ст. ложка (або за смаком);
яйця — 2 шт.;
борошно — до 150 г.
Приготування.
Якщо курка ціла, розрізати її на шматки.
Цибулю порізати дрібними кубиками й обсмажити на 50 мл олії чи смальцю.
Викласти цибулю в товстелезну каструлю. На олії, що залишилась, обсмажити на несильному вогні курку протягом 10-15 хвилин. Посипати сіллю та перцем. Перекласти курку до цибулі.
Потім додати паприку. Влити 1 л води, але краще за курячий бульйон. Варити 20 хвилин на помірному вогні.
Для галушок із двох яєць, дрібки солі та борошна приготувати тісто. Збити яйця з сіллю і поступово, помішуючи, додавати борошно.
Набирати по пів чайної ложки тіста й іншою ложкою спихати у паприкаш. Варити паприкаш із курки 6-8 хвилин. Дати настоятися 15 хвилин.
Подати паприкаш із курки гарячим із салатом або різносолами.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.