Панкейки на молоці — це смачна і пухка страва, яка є популярною у багатьох кухнях світу. Вони є солодкими, легкими й ідеальними для сніданку чи легкого перекусу. Основною складовою цих ласощів є молоко, що робить їх ніжними і м'якими.
Інгредієнти:
молоко — 450 мл;
яйця — 2-3 шт.;
борошно — 2 склянки;
цукор — 40 г;
сода — 1 чайна ложка;
лимонний сік — за смаком;
сіль — 1/2 чайної ложки.
Приготування.
Молоко підігріти до 40 °С. Додати до молока злегка збиті яйця, посолити цю суміш і засипати цукор, потім ретельно все перемішати, погашену соду додати до яєчно-молочної суміші, просіяти борошно і додати до заготівлі, потім ретельно перемішати.
Розігріти антипригарну сковороду, зменшити вогонь до середнього та налити панкейкову суміш.
Почекати 1 хвилину (приблизно), поки з'являться бульбашки.
Тісто «схопилося», можна перевертати.
Продовжувати випікати до того моменту, поки тісто не закінчиться.
До столу подавати з доповненням у вигляді варення, сиропу, меду чи ягід. Смачного!
Ми вже писали про панкейки (американські млинці): рецепт без олії.