Догори
Дати відгук

Пампушки з часником і зеленню — пухкі, запашні й неймовірно смачні

Справжній кулінарний скарб української кухні.

1 хв на прочитання2 години тому
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Пампушки з часником і зеленню — це справжній кулінарний скарб української кухні. Пухкі, запашні й неймовірно смачні, вони ідеально доповнюють будь-який обід чи вечерю. Готується це диво з простих інгредієнтів, але має особливий секрет — часниково-зелена заправка, яка додає випічці неповторного смаку й аромату.

Інгредієнти:

тепле, але не гаряче молоко — 150 мл;

цукор — 10 г;

дріжджі свіжі — 35 г;

сіль — 4-5 г;

яйця — 3 шт.;

кефір — 200 мл;

борошно — 750 г;

рослинна олія — ​​50 мл;

вершкове масло — 80 г;

часник — 1 головка;

петрушка — невеликий пучок.

Приготування.

Цукор і дріжджі розчинити у теплому молоці, залишити хвилин на 10 у теплому місці. Вони піднімуться пінною шапочкою.

Додати все інше, крім борошна, змішати. Після цього почати поступово додавати просіяне борошно. Виходить досить м'яке тісто.

Перекласти його у велику чашу, накрити харчовою плівкою, поставити у тепле місце на годину.

Тісто має підійти та збільшитися вдвічі.

Поділити його на 15-20 частин. Кожній частині зробити коло.

Перекласти у підготовлену форму.

Залишити підійти на півгодини, накривши бавовняним рушником.

Змастити пампушки збитим яйцем. Духовку розігріти до 220 °C, поставити форму з булочками в духовку. Пекти до рум'яної скоринки. Готовність випічки перевіряти зубочисткою.

Поки печуться пампушки, вершкове масло розтопити в мисці. Дрібно ріжемо зелень, часник, трохи солимо, додаємо в олію.

Теплі пампушки полити цією сумішшю просто у формі.

Ось і готові повітряні пампушки.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Викрито факти заволодіння грошима сільгоспвиробників на мільйони грн
Ретельно готували злочини: викрито нові факти заволодіння грошима сільгоспвиробників на десятки мільйонів гривень
2 хв на прочитанняВчора
Законопроєкт «Про державний аграрний реєстр»
Рада 267-ма голосами підтримала законопроєкт «Про державний аграрний реєстр»
2 хв на прочитанняВчора
ФОТО: Презентація стратегії адаптації до зміни клімату / Міндовкілля
Стратегії адаптації до зміни клімату презентували в Києві
1 хв на прочитанняВчора
Фото: «Їжа легко»
Сковороду накрити кришкою та дорахувати до десяти: яєчня з пармезаном — простий і швидкий сніданок
1 хв на прочитанняВчора
Як доглядати за грушею восени: 7 важливих процедур для здоров'я дерева
3 хв на прочитання18 Вересня 2024
Digital4UA: підтримка з впровадженням цифрового землеробства для аграріїв
1 хв на прочитання18 Вересня 2024
Мінагрополітики: Україна цьогоріч зібрала майже 22 млн тонн пшениці
1 хв на прочитання18 Вересня 2024
Рисовий суп із куркою та перцем — смачний і простий у приготуванні
1 хв на прочитання18 Вересня 2024
Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
ООН: відключення світла цієї зими можуть тривати по 18 годин
1 хв на прочитання47 хвилин тому
Зображення згенеровано ШІ
Високі клумби з використанням цегли — 5 ідей (ВІДЕО)
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: Посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова / Віталій Носач, РБК-Україна
Катастрофа скасовується: у ЄС впевнені, що хоч і складно, але Україна переживе зиму
2 хв на прочитання3 години тому
Зображення створено ШІ
Норвегія стала першою країною світу, де електрокарів більше, ніж бензинових машин
1 хв на прочитання8 годин тому
Багнюка, сміття, повені: ось як виглядає ситуація у Вроцлаві й інших регіонах Польщі (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Гарний час для перегляду пріоритетів: фінансовий гороскоп на п'ятницю, 20 вересня
1 хв на прочитанняВчора
МЕА рекомендує міжнародним партнерам збільшити підтримку  енергетичного сектору України
1 хв на прочитанняВчора
За три доби в Україні ліквідовано близько 100 лісових пожеж на понад 637 гектарах
2 хв на прочитанняВчора