Догори
Дати відгук

Пампушки з часником і зеленню — пухкі, запашні й неймовірно смачні

Справжній кулінарний скарб української кухні.

1 хв на прочитання20 Вересня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Пампушки з часником і зеленню — це справжній кулінарний скарб української кухні. Пухкі, запашні й неймовірно смачні, вони ідеально доповнюють будь-який обід чи вечерю. Готується це диво з простих інгредієнтів, але має особливий секрет — часниково-зелена заправка, яка додає випічці неповторного смаку й аромату.

Інгредієнти:

тепле, але не гаряче молоко — 150 мл;

цукор — 10 г;

дріжджі свіжі — 35 г;

сіль — 4-5 г;

яйця — 3 шт.;

кефір — 200 мл;

борошно — 750 г;

рослинна олія — ​​50 мл;

вершкове масло — 80 г;

часник — 1 головка;

петрушка — невеликий пучок.

Приготування.

Цукор і дріжджі розчинити у теплому молоці, залишити хвилин на 10 у теплому місці. Вони піднімуться пінною шапочкою.

Додати все інше, крім борошна, змішати. Після цього почати поступово додавати просіяне борошно. Виходить досить м'яке тісто.

Перекласти його у велику чашу, накрити харчовою плівкою, поставити у тепле місце на годину.

Тісто має підійти та збільшитися вдвічі.

Поділити його на 15-20 частин. Кожній частині зробити коло.

Перекласти у підготовлену форму.

Залишити підійти на півгодини, накривши бавовняним рушником.

Змастити пампушки збитим яйцем. Духовку розігріти до 220 °C, поставити форму з булочками в духовку. Пекти до рум'яної скоринки. Готовність випічки перевіряти зубочисткою.

Поки печуться пампушки, вершкове масло розтопити в мисці. Дрібно ріжемо зелень, часник, трохи солимо, додаємо в олію.

Теплі пампушки полити цією сумішшю просто у формі.

Ось і готові повітряні пампушки.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.