Долма: подорож на Кавказ, загорнута у виноградне листя
Кулінарний ритуал, який дарує тепло й насолоду.

Долма — культурний символ Кавказу та Близького Сходу. Ця страва, що складається з м'ясного фаршу, рису та спецій, загорнутих у виноградне листя, передає тепло домашнього вогнища та гостинності.
Інгредієнти.
яловичина — 500 г;
рис — 100 г;
цибуля — 2 шт.;
виноградне листя свіже чи консервоване — 100 г;
кінза чи кріп — 1 пучок;
сіль та перець — до смаку;
Приготування.
Рис промити. М'ясо та цибулю почистити та подрібнити у м'ясорубці чи блендері.
Змішати фарш із рисом, дрібно нарізаною зеленню, сіллю та перцем.
На кожен виноградний лист викласти трохи начинки та щільно загорнути його у «конвертик».
Викласти долму в каструлю, залити водою з томатною пастою, щоб вода повністю покрила долму.
Тушкувати на повільному вогні під кришкою приблизно 1,5 години. Подавати зі сметаною чи йогуртом.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



