Догори
Дати відгук

Долма: подорож на Кавказ, загорнута у виноградне листя

Кулінарний ритуал, який дарує тепло й насолоду.

1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Zenandzaatar.com Фото: Zenandzaatar.com
Поділитись:

Долма — культурний символ Кавказу та Близького Сходу. Ця страва, що складається з м'ясного фаршу, рису та спецій, загорнутих у виноградне листя, передає тепло домашнього вогнища та гостинності.

Інгредієнти.

яловичина — 500 г;

рис — 100 г;

цибуля — 2 шт.;

виноградне листя свіже чи консервоване — 100 г;

кінза чи кріп — 1 пучок;

сіль та перець — до смаку;

томатна паста.

Приготування.

Рис промити. М'ясо та цибулю почистити та подрібнити у м'ясорубці чи блендері.

Змішати фарш із рисом, дрібно нарізаною зеленню, сіллю та перцем.

На кожен виноградний лист викласти трохи начинки та щільно загорнути його у «конвертик».

Викласти долму в каструлю, залити водою з томатною пастою, щоб вода повністю покрила долму.

Тушкувати на повільному вогні під кришкою приблизно 1,5 години. Подавати зі сметаною чи йогуртом.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.