- Головна
- Новини
- Здоров'я
- #Коронавірус 2019-nCoV
- П'ять продуктів з цинком для захисту від COVID-19
П'ять продуктів з цинком для захисту від COVID-19
Насіння гарбуза, кунжуту і кеш'ю особливо багаті на цинк.
Дослідження показують, що низький рівень цинку може збільшити ризик смерті від коронавірусної інфекції, тому важливо, щоб раціон в умовах пандемії обов'язково містив продукти, багаті цим мінералом.
Цинк необхідний людському організму для різних функцій: він бере участь в процесах ділення клітин, розщеплення вуглеводів, грає важливу роль в зміцненні імунітету. Медичні працівники відзначають, що в наші дні, крім дотримання всіх заходів щодо стримування коронавіруса, потрібно також готувати організм до боротьби з ним. Цьому в тому числі сприяє споживання певних продуктів, багатих певними поживними речовинами.
Для поповнення цинку і кращого захисту організму від COVID-19 експерти радять включити в раціон п'ять доступних продуктів, насичених важливим мінералом.
Бобові. Для кращого засвоєння цинку з цієї групи продуктів медики радять піддавати їх замочуванню, варінню, пророщуванню.
Горіхи і насіння. Насіння гарбуза, кунжуту і кеш'ю особливо багаті на потрібну організму речовину.
Молочні продукти. Крім цинку вони є багатим джерелом і інших поживних речовин. Особливо корисна "молочка", що пройшла ферментацію, - натуральний йогурт, ряжанка, сир.
Яйця. Вони містять велику кількість цинку, завдяки чому ефективно зміцнюють імунітет.
Темний шоколад. Він забезпечує організм не тільки цинком, але й антиоксидантними речовинами, які борються із запаленням,покращуючи роботу серця, мозку.
Стало відомо що буде, якщо їсти імбир кожен день.