Догори
Дати відгук

П’ять продуктів, які допомагають бути стрункими після 40 років

За словами медика, вживання цих продуктів сприяє активізації жироспалювання у процесі фізичної діяльності.

2 хв на прочитання19 Травня 2023, 22:00
Поділитись:

Квашена капуста, горіхи та насіння названі в числі продуктів, які допомагають худнути або зберегти підтягнутий живіт та талію після 40 років.

П’ять продуктів, з якими легше бути стрункими після 40 років, були перераховані дієтологом та медичним експертом доктором філософії Лізою Янг. За словами медика, вживання цих продуктів сприяє активізації жироспалювання у процесі фізичної діяльності.

Насіння льону. Лляне насіння є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот у поєднанні з клітковиною. Дослідження показують, що вживання близько 30 г клітковини на день може сприяти зниженню ваги, заявила доктор Янг.

Ягоди. Вони багаті на клітковину, воду, протизапальні антиоксиданти і фітохімічні речовини – все це надає стимулюючу дію на обмін речовин.

«Якщо ви хочете схуднути у свої 40 із чимось років, почніть додавати малину, чорницю чи полуницю у вівсянку, йогурт чи смузі», – дала порада фахівець.

Авокадо. Поряд із високим вмістом води його плоди містять низькокалорійну клітковину. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Journal, показало, що половинка авокадо під час обіду допомагає почуватися ситим протягом наступних трьох-п’яти годин. Також цей продукт ефективно послаблює потяг до солодкого.

Горіхи та насіння. Мікронутрієнти, що містяться в горіхах та насінні, включають антиоксиданти, такі як серотонини, токофероли (вітамін Е), флавоноїди та ресвератрол. До того ж у них багато клітковини, білка та корисних жирів. Дослідження показують, що вживання горіхів і насіння ефективно підвищує чутливість до інсуліну, що знижує ризик відкладення жиру при вживанні вуглеводів. Головна умова: їсти їх потрібно суворо помірно.

Квашена капуста. Вона містить як пробіотики, і пребіотики. Крім того, у квашеній капусті мало калорій та жиру, багато клітковини та поживних речовин (залізо, фолієва кислота, марганець, вітамін С, вітамін К1, мідь, калій), що сприяють тривалій ситості. У свою чергу пробіотики квашеної капусти можуть знижувати всмоктування жиру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.