Догори
Дати відгук

Оселедець під шубою в духовці — незвичайний рецепт класичної страви

Подавати на стіл, прикрасивши скибочками лимона та свіжою зеленню.

2 хв на прочитання16 Жовтня 2024, 07:24
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Оселедець під шубою — це класика, яка завжди збирає за столом багато шанувальників. А що, як спробувати додати до цієї традиційної страви щось нове? Запечений оселедець під шубою — це не просто новий підхід, а спосіб додати смаку насиченості та цікавого аромату. Така «шуба» стане прикрасою будь-якого святкового столу й обов'язково здивує гостей своєю новою інтерпретацією.

Для приготування цієї страви буряки краще відварити заздалегідь. А свіжомороженого оселедця (тихоокеанського, оскільки він жирніший порівняно з атлантичним) варто взяти чималеньких розмірів.

Інгредієнти:

оселедець свіжоморожений — 1 шт. (близько 350 г);

цибуля ріпчаста — 50 г;

гірчиця зерниста — 2 ч. л.;

сік лимона – 3 ст. л.;

соєвий соус — 3 ст. л.;

буряк відварений — 200 г;

сир «Український» — 100 г;

сіль — 1 дрібка;

майонез (або сметана) — 100 г.

Приготування.

З оселедцем можна вчинити двома способами. Перший — обробити його на філе. Другий — розрізати вздовж хребта на дві половинки, але голову залишити цілою. Після чого потрібно видалити хребет із кістками, які побачите. При другому способі риба виглядатиме набагато цікавіше. Але на смак це не вплине.

Для маринаду з'єднати гірчицю, соєвий соус і лимонний сік. Полити нижню половину риби частиною маринаду і покладіть нарізану цибулю. Змастити другу половину риби зсередини маринадом. Після чого з'єднати половинки риби і зверху полити маринадом, що залишився.

Для шуби з'єднати тертий варений буряк, тертий сир, майонез і сіль до смаку. Перемішати і вкрити цією сумішшю оселедець, залишаючи голову і хвіст невкритими.

Запікати рибу приблизно 30 хвилин за 180 °C. Перші 20 хвилин можна накрити форму фольгою, якщо боїтеся, що риба вийде пересушеною.

Подавати рибу на стіл, прикрасивши скибочками лимона та свіжою зеленню.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Фото: Up-study.ua
Як правильно підготуватися до університету: поради від викладачів
3 хв на прочитання36 хвилин тому
Фото: T3.com
Як спати у спеку: поради від експертів
2 хв на прочитання2 години тому
Анна Артеменко — нова заступниця Міністра економіки, довкілля та сільського господарства України
Кабмін призначив Анну Артеменко заступником Міністра економіки, довкілля та сільського господарства
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Earth.com
«Приголомшливе» падіння: як клімат знищує популяцію тропічних птахів
2 хв на прочитання3 години тому
Загроза вихідного дня: як пізній сон погіршує його якість
2 хв на прочитання5 годин тому
Продаж землі у 5 разів дешевше: в Ужгороді судитимуть ексчиновника міськради
1 хв на прочитання5 годин тому
Смертельний удар по традиціях: як політика, ультраоброблена їжа та токсична маскулінність знищують середземноморську дієту
2 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 16 серпня 2025 року
8 хв на прочитання7 годин тому