Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Організація робочого процесу: 5 способів уникнути хаосу, дедлайнів, вигоряння і втоми

Організація робочого процесу: 5 способів уникнути хаосу, дедлайнів, вигоряння і втоми

Роботу можна значно спростити.

2 хв на прочитання20 Листопада 2023, 10:12
Фото: То є Львів Фото: То є Львів
Поділитись:

Упорядкувати фізичний і цифровий робочий простір — важливо. Але ще важливіше — організувати робочий процес так, щоб уникнути хаосу, дедлайнів, що горять, втрачених або забутих завдань, вигоряння і втоми. Як цього добитися, розповідає Телеграм-канал «Життя в порядку».

Оцифровуйте все, що оцифровується. Папір може забруднитись або загубитись, і тоді буде катастрофа, якщо він був важливим. З оцифрованими документами такого не станеться. Головне — заведіть для них окреме місце, бажано у хмарі.

Пріоритезуйте. Навіть якщо вам здається, що всі завдання дуже термінові, швидше за все це не так. Напевно, є завдання складніше, є більш «гарячі», щось можна і зовсім відкласти на якийсь час. Використовуйте принципи тайм-менеджменту та пріоритезацію, якщо вам складно згрупувати завдання за важливістю.

Спочатку працюйте з текучкою. Якщо у вас, крім одного великого проекту, є щоденні невеликі завдання на 5–10 хвилин, спочатку закривайте їх (бажано в першій половині дня). Так у вас буде менше причин відволікатися, та й список справ на день значно скоротиться.

Не виконуйте кілька завдань одночасно. Міф про багатозадачність уже давно розвіяний. Якісно робити кілька завдань одночасно неможливо, бо щось обов'язково постраждає. Краще робіть поступово: спочатку одне завдання, за ним друге і т.д.

Завжди починайте з простого та рухайтеся поступово. Це правило добре працює при організації робочого простору. Почніть із порядку на робочому столі й у файлах комп'ютера, потім перейдіть до самого процесу роботи, пріоритезуйте і послідовно виконуйте завдання. Незабаром ви помітите, що ваша особиста ефективність збільшилася, ви встигаєте більше, а відволікаєтеся менше.

Також ми писали, як навести лад на робочому столі: кілька простих, але дієвих порад.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко