Догори
Дати відгук

Органічний сектор України демонструє приклад незламності - Тарас Висоцький

Органічні виробники продовжують працювати, а галузь розвиватися.

2 хв на прочитання21 Листопада 2023, 16:17
Органічний сектор України Тарас Висоцький Міністерство аграрної політики Органічний сектор України Тарас Висоцький Міністерство аграрної політики
Поділитись:

Підготовка кваліфікованих кадрів, покращення обізнаності виробників та населення щодо переваг органічного виробництва та органічної продукції в комплексі з законодавчим врегулюванням забезпечать розвиток сектору.

Про це під час вітального слова на VІІI Міжнародній  науково-практичній  конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука» повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. Про це йдеться у пресрелізі відомства. 

За його словами, органічний сектор України попри виклики сьогодення показує приклад незламності. Органічні виробники продовжують працювати, а галузь розвиватися.

«Україна - потужний експортер органічної продукції на ринок ЄС. Відповідно, нормативне правове поле в органічному секторі постійно оновлюється і адаптується до вимог європейського законодавства. Це постійний процес, який потребує навчання і підготовки кваліфікованих кадрів», - зазначив Тарас Висоцький.

Перший заступник Міністра розповів, що вагомим кроком щодо підготовки кадрів стало прийняття Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».  Тарас Високий наголосив, що в процесі впровадження цього закону важливим елементом  стало навчання фахівців, які мають намір стати інспекторами з органічного виробництва та обігу органічної продукції.

«Важливо, щоб розвиток органічної галузі обговорювали комплексно: бізнес, профільні асоціації, державний сектор, міжнародні партнери. Це дозволить органічному сектору зростати, органічним виробникам продовжувати радувати споживачів своєю продукцією, а наша органічна система буде фахова, освічена та готова до змін», - підкреслив Тарас Висоцький.

Захід організовано Міністерством аграрної політики та продовольства України, Федерацією органічного руху України, Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти за підтримки проекту "Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства".

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.