Догори
Дати відгук

Онкологи перерахували найпоширеніші фактори розвитку раку

Якщо людина їсть 12 ложок цукру щодня - це гарантовано призведе до ожиріння, що, в свою чергу, відноситься до фактору розвитку раку.

1 хв на прочитання08 Травня 2021, 23:50
Онкологи перерахували найпоширеніші фактори розвитку раку Онкологи перерахували найпоширеніші фактори розвитку раку
Поділитись:

Онкологія або як її ще називають рак - це група пухлин, які ростуть з клітин шкіри і слизових оболонок. Інша назва, саркома, відноситься до злоякісних пухлин м'язів, кісткової тканини, а також жирової клітковини. Онкологічні хвороби являють собою великий і різнорідний клас захворювань.

Що ж призводить до захворювання? Вчені назвали кілька найпоширеніших причин і факторів.

Тютюновий дим

У тютюновому димі міститься понад семи тисяч хімічний з'єднань, причому 70 з них провокують онкологічні хвороби, підкреслюють фахівці «Eat This, Not That!». Рак може виникнути навіть при пасивному курінні.

Солодощі

Крім іншого шкідливою звичкою, здатною привести до раку, була також названа звичка вживати солодке у великих кількостях. Так, згідно з даними джерела, якщо людина їсть 12 ложок цукру щодня - це гарантовано призведе до ожиріння, що, в свою чергу, відноситься до фактору розвитку раку.

Перероблене м'ясо, сидячий спосіб життя ...

Також розвинутися злоякісна пухлина може і з огляду на споживання переробленого м'яса і смаження продуктів на відкритому вогні.

Ще до онкології може привести споживання їжі з багаторазових пластикових контейнерів, малорухливий спосіб життя, вплив сонячних променів і запалення.

Нагадаємо, діти, які живуть в зелених районах, мають більший ІQ - дослідження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Коли тане крижане серце планети: чи зможемо ми зупинити зникнення льодовиків?
4 хв на прочитаннягодина тому
 На Київщині викрито масштабну схему
На Київщині викрито підпільне виробництво фальсифікованого насіння на мільйони гривень
2 хв на прочитання3 години тому
Фото: Food & Mood
В Україні стартував сезон черешні: ціни поки що вдвічі вищі за минулорічні
1 хв на прочитання5 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Вимірюючи життя, а не витрати: нові підходи до оцінки добробуту
3 хв на прочитання6 годин тому
Вісім країн ОПЕК+ домовилися про збільшення видобутку нафти в липні
1 хв на прочитання6 годин тому
Коли атоми шепочуть: як вчені навчилися бачити квантові зв'язки
2 хв на прочитання8 годин тому
На Київщині БЕБ домоглося відшкодування понад 2 млн грн збитків до держбюджету
1 хв на прочитання9 годин тому
Зовнішня торгівля України у І кварталі 2025 року: зростання імпорту та скорочення експорту
1 хв на прочитання10 годин тому