- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Омлет із кабачками та твердим сиром — смачно, швидко і просто
Омлет із кабачками та твердим сиром — смачно, швидко і просто
Замість тертого сиру можна взяти будь-який овоч або дрібно порізані печериці.
Такий банальний овоч, як кабачок, може стати несподіваним інгредієнтом звичних страв. Наприклад, можна приготувати омлет із кабачками та твердим сиром. Замість тертого сиру можна взяти будь-який овоч або дрібно порізані печериці.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
сіль за смаком;
чорний мелений перець, прованські трави чи інші спеції — за смаком;
кабачок (ілл цукіні) — ½ шт.;
сир — жменя, тертого;
олія — ½ столової ложки;
молоко — 4 столові ложки.
Приготування.
Приготувати омлет звичним способом. Змішати курячі яйця з прянощами, сіллю. Збити, додавши трохи молока. (Багато молока не варто додавати, інакше омлет розвалюватиметься.) Можна і без молока, але з ним виходить ніжніше.
Молодий кабачок (або цукіні) помити, натерти на тертці — краще на дрібній, щоб овоч устиг приготуватися.
Розігріти сковороду з олією на сильному вогні. Потім зменшити вогонь і вилити омлет. Хвилини через 2 половину омлету присипати тертим кабачком. Смажити на невеликому вогні близько 1 хвилини.
Потім присипати невеликою кількістю тертого сиру.
Накрити за допомогою лопатки другою половинкою омлету та продовжити готувати, накривши кришкою.
Виходить такий собі «сендвіч» з омлету з тертими кабачками та твердим сиром.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.