- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Огірочки пікантні консервовані, на зиму те, що треба
Для приготування потрібно брати більші огірочки, ті які завеликі для квашення.
Інгредієнти
2,5 кг | |
5 ст.ложок | |
1 кг | |
оцет (9%) | 1,5 склянки |
перець чилі (гострий) | 4 ст.ложки |
| |
8 ст.ложок | |
| |
Розраховано на 1 порція |
Надаємо перевагу квашеним овочам, але за цим рецептом щороку обов'язково робимо порцію-дві. Для приготування потрібно брати більші огірочки, ті які завеликі для квашення.
Приготування:
Вимиті огірки різати кружечками, найкраще ножем, я одного разу використала шатківницю, аби було швидше — мені не сподобалось, додати сіль і залишити на ніч.
Наступного дня закип'ятити цукор з оцтом, охолодити.
Рідину, що утворилась з огірків, злити, додати до неї гострий мелений перець. Змішати з цукром та оцтом. Додати олію (я використовую не рафіновану) і ще раз перемішати.
Огірочки розкласти у невеликі баночки, зверху порізати по зубочку часнику та залити маринадом. Стерелізувати 5-7 хвилин.
P.S. якщо у вас залишиться маринад, сміло доріжте свіжі огірочки — залийте маринадом та стерелізуйте всі разом.