Обежно зі сніданком: каші, які збільшують ваш живіт в об’ємі
Багато людей полюбляють снідати кашами.
Вранці в організмі людини відзначається висока активність надниркових залоз та шлунково-кишкового тракту. У цей момент людина має поїсти
Багато людей полюбляють снідати кашами. Одним із найкорисніших варіантів каш є вівсянка, приготовлена з грубих пластівців. У таку кашу корисно додавати родзинки, фундук, чорнослив. Вівсянка містить особливий тип клітковини бета-глюкан. У процесі засвоєння бета-глюкан розчиняється, створюючи масу, до якої липнуть частинки холестерину (все це залишає організм). Таким чином, вівсянка допомагає знижувати високий рівень холестерину, а додавання до неї горіхів та сухофруктів додатково дає вітаміни та мікроелементи.
Водночас треба відмовитися від каш швидкого приготування, через які збільшується живіт. Навіть вівсянка в такому варіанті може бути шкідлива, оскільки обробка, якій вона піддається на виробництві, практично позбавляє її клітковини. В результаті виходить продукт, насичений вуглеводами, які швидко засвоюються, підвищують цукор у крові та сприяють інтенсивному жировідкладенню.
Каші (навіть найкорисніші) не слід їсти щодня і великими порціями. Будь-яку кашу рекомендовано поєднувати з білковим продуктом. Наприклад, порцію вівсянки (не швидкого приготування!) оптимально з'їсти із вареним яйцем.