- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Низький вміст калорій, але високий – вітамінів, корисні властивості шпинату
Низький вміст калорій, але високий – вітамінів, корисні властивості шпинату
Одна з переваг шпинату – легкодоступність.
У шпинату багато корисних властивостей. Зелене листя шпинату забезпечує організм людини поживними речовинами більше, ніж який-небудь продукт.
Факти про шпинат і його корисні властивості
Шпинат володіє високою щільністю поживних речовин. У шпинаті низький вміст калорій, і дуже високий вміст вітамінів, мінералів і фітонутрієнтів. Коли ви їсте цей продукт, вам не потрібно хвилюватися про те, що ви наберете зайві кілограми і що потрібно сідати на дієту. Ваш організм отримує достаток корисних і поживних речовин. Шпинат нормалізує і регулює роботу сечової, лімфатичної та травної систем.
Це зеленолистова рослина – чудове джерело вітамінів, сюди входять: вітамін К, вітамін А, магній, фолат, марганець, залізо, кальцій, вітамін С, вітамін В2, калій, вітамін В6, селен, нікотинова кислота, жирна кислота омега-3, йод. Шпинат відмінне джерело білків, фосфору, вітаміну Е, цинку, клітковини і міді.
Одна з переваг шпинату – легкодоступність. Сьогодні шпинат можна дістати в будь-якій точці нашої планети, хоча на ринок нашої країни він прийшов не так давно. Шпинат можна купити практично в кожному супермаркеті або виростити самостійно, це рослина невибаглива, тому цей букет вітамінів ви можете отримати у себе на підвіконні.
Шпинат – універсальний продукт. Шпинат можна споживати в їжу в сирому вигляді, додаючи в салат, або в овочевому коктейлі «смузі із шпинату». З шпинату можна готувати окремі страви чи можна додавати в супи або інші страви. Якщо ви варите шпинат, то варіть його якомога менше часу. В свіжому шпинаті міститься найбільша кількість вітамінів і мікроелементів. Як тільки ми починаємо термічно обробляти страва з шпинату, то корисні речовини зменшуються наполовину, значно знижується рівень щавлевої кислоти.
Шпинат повний флавоноїдами, які діють як природні антиоксиданти, захищаючи організм від вільних радикалів. Дослідники відкрили понад 13 різних флавоноїдних сполук, які діють як противо-ракові субстанції. У шпинаті міститься речовина апігенін, яка допомагає боротися з утворенням ракових клітин. Ця речовина, проникаючи в структуру ракових клітин, вбиває їх.