Догори
Дати відгук

Цей елемент зупиняє старіння мозку: у яких продуктах він міститься

Дослідження виявило корисні властивості фізетину на здоров'я мозку.

1 хв на прочитання20 Липня 2024, 16:33
Зупиняє старіння мозку Корисні продукти Продовжити молодість Зупиняє старіння мозку Корисні продукти Продовжити молодість
Поділитись:

Учені виявили речовину, яка перешкоджає передчасному старінню мозку. Вона міститься в низці популярних продуктів.

Знизити розвиток дегенеративних захворювань нейросистеми, зберегти активний і ясний розум допоможе звичайний флавонол фізетин.

Вчені виявили його користь під час досліджень на мишах. Він допомагав зберегти їм розумові здібності навіть у зрілому та літньому віці.

Тварини отримували фізетин протягом 7 місяців. У підсумку у них рідше розвивалися вікові порушення, ніж у мишей, які його не отримували.

Глава дослідницької групи, доктор Памела Махер стверджує, що він може бути корисним для захисту головного органу людини від вікових захворювань, наприклад, хвороби Альцгеймера.

У чому міститься фізетин

Знайти його можна в досить простих і доступних продуктах, таких як яблука, хурма, огірки та цибуля. У більшій кількості зустрічається в ягодах. Крім нього вони багаті антиоксидантами, які борються з вільними радикалами.

Вчені рекомендують також вживати більше авокадо та цитрусових. Перший насичує організм корисними жирами для поліпшення кровообігу мозку. А значний рівень вітаміну С береже мозок від запальних процесів і зниження когнітивних здібностей.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost