Догори
Дати відгук

Новий закон про екоінспекцію: підприємці назвали ризики

Бізнесмени непокояться, що Держекоінспекція буде тиснути на них та вимагати хабарі

1 хв на прочитання05 Серпня 2020, 13:14
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

Законопроєкт про екологічний контроль, який вже внесли на розгляд депутатів ВР, може повністю зупинити українську промисловість. Таку думку висловив  президент ІСС Ukraine Володимир Щелкунов. Його коментар опублікували на сайті International Chamber of Commerce.     

"Український бізнес висловлює глибоке занепокоєння стосовно того, що окремі положення нових Законопроектів можуть бути використані для тиску на бізнес з метою отримання неправомірної вигоди. Тобто існують суттєві корупційні ризики. А саме, якщо ухвалити пропоновані законопроекти, український виробник стане беззахисним перед численними перевірками та перевіряючими”, - наголосив Щелкунов.

Додав, що не підтримує передбачені законопроєктом штрафні санкції. А особливо загрозливим вважає положення про норму зупинки виробництва у разі виявлення порушень. Адже на виробництвах, де існує безперервний цикл (наприклад, металургія з доменними печами), це може призвести до знищення промисловості. 

Як писав GreenPost раніше, українські бізнесмени вимагають реформувати екологічне законодавство країни та змінити правила роботи Держекоінспекції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко