Догори
Дати відгук

Бізнесмени хочуть змінити державний екоконтроль: що вимагають

Просять переглянути нарахування штрафів та не допустити монополії Держекоінспекції.

1 хв на прочитання04 Серпня 2020, 13:32
Поділитись:

Українські бізнесмени вимагають реформувати екологічне законодавство країни та змінити правила роботи Держекоінспекції. Про це повідомила під час Круглого столу щодо реформи державного екологічного контролю заступниця директора Європейської Бізнес Асоціації Світлана Михайловська.

“Державна екологічна інспекція повинна мати чітко визначений порядок проведення перевірок, мінімізуючи безпідставне втручання інспекторів у виробничі процеси компаній. Необхідність оновлення законодавчої бази”, - сказала Михайловська.

Представників бізнесу не влаштували всі три законопроекти про зміну державного екологічного контролю, які зараз зареєстрували у Верховній Раді й вони просять врахувати їх пропозиції.

Учасники ЄБА вимагають передбачити чіткий розподіл функцій та повноважень між контролюючими органами, аби уникнути дублювання функцій різних органів. Також вони просять встановити чіткий алгоритм, терміни перевірок та повторних перевірок.

Підприємці наголосили на тому, що важливо не допустити надання контролюючому органу повноважень зупиняти діяльність підприємств. З цих же міркувань вони просять залишити за компаніями право оскаржувати рішення контролюючого органу.

Особливу увагу Світлана Михайловська звернула на те, що потрібно не допустити набуття органом державного екологічного контролю функцій Державної служби морського та річкового транспорту України. Адже це призведе до дублювання функцій, що є неприпустимим. Також вона наголошує на необхідності переглянути обґрунтованість нових розмірів штрафних санкцій.

Як інформував GreenPost раніше, Держекоінспекція офіційно має отримати статус правоохоронного органу. Після цього за недопуск інспекторів до перевірки доведеться сплатити штраф у 50-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Антиоксидант довголіття Корисні продукти Молодість
Вчені назвали продукти, які містять "антиоксидант довголіття"
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Важкохворі рідше помирають і швидше одужують: науковці назвали нові переваги чищення зубів
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
У Литві пацієнтам почали виписувати рецепти на кроки
1 хв на прочитання7 годин тому
Шкідливі Продукти Попереджають лікарі Фітнес Схднення
Сім "здорових" продуктів, які насправді шкідливіші за цукерки
4 хв на прочитання8 годин тому
Смертність серед дітей сягає 10 % — спалах нового штаму віспи мавп турбує ВООЗ
4 хв на прочитання9 годин тому
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання10 годин тому
Олімпіада-2024: де дивитися відкриття церемонії, яка пройде сьогодні
1 хв на прочитання11 годин тому
ООН реєструє все більше нових випадків ВІЛ-інфекції у Східній Європі та Центральній Азії. Україна посідає особливе місце
2 хв на прочитання12 годин тому