Догори
Дати відгук

Карантин: у Зеленського все ще вирішують, як допомогти бізнесу

2 хв на прочитання12 Травня 2020, 09:43
Поділитись:

В Офісі Президента та в уряді все ще говорять про допомогу дрібному бізнесу в умовах карантину, використовуючи майбутній час. Так, під час останньої стратегічної зустрічі президентських та урядових чиновників Зеленський говорив про те, що треба зробити у цій ситуації.

«Ми обговорювали низку програм кредитної підтримки малого та мікробізнесу, адже вони найбільше страждають від карантину. Ми маємо допомогти їм зараз та після карантину, щоб вони могли швидко оговтатися. Нам треба запропонувати їм так звані кредитні канікули», – зазначив Володимир Зеленський.

Прем’єр Шмигаль повідомив, що з боку уряду створені всі передумови для повноцінної роботи оновленої програми «Доступні кредити 5-7-9%», також додатково фіналізується інша програма – «Нові гроші», за якою підприємці начебто матимуть можливість отримати кредити під дуже низький відсоток. Тобто обидві ці програми лише на стадії «фіналізації».

«Ці програми допоможуть українському бізнесу витримати важкі економічні умови, зумовлені епідемією [насправді, зумовлені карантином, а не епідемією – ред.], а також стануть запорукою збереження робочих місць. Основна умова програм – збереження не менше 80% робочих місць у малому та мікробізнесі», – наголосив Денис Шмигаль.

При цьому Прем'єр не уточнив, до кого застосовується ця умова та хто має її виконувати. Адже за його ж словами, лише у травні на біржі праці додатково зареєструвалися 140 тисяч безробітних.

Натомість влада непогано дбає про великий бізнес: в уряді уже не приховують, що допомагають вугільній генерації Ахметова.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.