Дістали складні рецепти із незрозумілими назвами й інгредієнтами? А іноді так хочеться чогось простого, проте суперсмачного. Ось рецепт котлеток, які просто тануть у роті — без зайвої мороки, але з максимумом смаку. Основне, що треба — соковита індичка, трохи овочів і нічого зайвого. Звісно, з ніжним вершково-сирним соусом ці котлетки смакуватимуть неймовірно.
Лайфхак: якщо хочете ще ніжніший смак — замініть твердий сир на вершковий плавлений, вийде ще соковитіше!
Інгредієнти:
фарш індички — 800 г;
кабачок — середній, 1 шт.;
морква — 1 шт.;
цибуля — 1 шт.;
яйце куряче — 1 шт.;
сухий часник — 1 ч. л. (або 2 зубчики свіжого часнику);
сіль, перець, приправи;
вершки 20 % — 200 мл;
сир твердий (якщо бажаєте пікантності — візьміть пармезан) — 100 г;
кріп.
Приготування.
Овочі натерти на тертці. Кабачок обов’язково відтиснути — він дає багато соку, а фарш має вийти щільний.
Додати до фаршу овочі, яйце, сіль, перець і часник.
Гарненько вимішати, зліпити котлетки (якщо маса липне до рук — змочити їх водою).
На добре розігрітій пательні обсмажити котлетки по 2-3 хвилини з кожного боку, аби схопилися й мали гарну скоринку.
Викласти в форму для запікання.
Для соусу змішати вершки, тертий сир і кріп. Полити котлетки.
Відправити в духовку на 30 хвилин при 180 °C.
Найкраще подавати ці ніжні котлетки з картопляним пюре чи гречкою.
Більше новин читайте на GreenPost.