Догори
Дати відгук

Німці допоможуть українському юристу домогтися визнання карантину незаконним

Цей юрист – Олександр Гуміров, а німці – Позапарламентський слідчий корона-комітет (ACU)

2 хв на прочитання07 Серпня 2020, 20:55
Поділитись:

Український юрист Олександр Гуміров відомий читачам GreenPost своїми позовами про незаконність карантину в Україні та визнання COVID-19 особливо небезпечною хворобою, які наразі розглядає Окружний адміністративний суд м. Києва. Олександр Гуміров звернувся до створеного в Німеччині комітету з розслідування коронавірусної істерії із пропозицією про співпрацю.

До зазначеного комітету входять юристи та лікарі. ACU фінансується за рахунок пожертв.

Комітет займається розслідуванням законності й адекватності заходів, ужитих урядом для запобігання поширенню COVID-19, а також визначенням розміру збитків від коронавірусної істерії. «Багато заходів, які вживає уряд для боротьби з хворобою COVID-19, є непропорційними та шкідливими для населення», – декларують на сайті організації.

Співпраця ACU з Олександром Гуміровим не є шефською допомогою – йдеться про взаємовигідну співпрацю та обмін досвідом.

«Я з ними спілкуюсь, надіслав їм усі матеріали наших судових справ, вони надіслали мені деякі матеріали своїх розслідувань. Вичитуємо – я їхнє, вони моє. Наскільки глибокою буде співпраця, поки що сказати не можу. Але в мене є намір, використавши їхній досвід, спробувати зібрати таку комісію в Україні», – сказав Олександр Гуміров у своєму коментарі GreenPost.

Юрист має намір ініціювати створення в Україні за німецьким прикладом громадської (неурядової) комісії, яка складатиметься з авторитетних юристів та лікарів, із метою всеосяжного розслідування коронавірусної істерії та притягнення винних до відповідальності.

Раніше ми писали, що юрист безкоштовно вчить, як легально порушувати масковий режим.

Також ми розповідали, що МОЗ засекретило документ, на підставі якого вводився карантин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.