Німецький маковий сирник — нетрадиційний, вишуканий і водночас простий десерт

1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Випікати близько години.

Бажаєте нетрадиційного, вишуканого й водночас простого десерту? Тоді рецепт німецького макового сирника — для вас.

Інгредієнти:

борошно — 300 г;

вершкове масло — 300 г для тіста + 150 г для начинки;

цукор — 100 г для тіста + 200 г для начинки;

молоко — 750 мл;

кисломолочний сир — 250 г;

яйця — 2 шт.;

мак — 150 г;

манна крупа — 150 г.

Приготування.

Борошно розтерти з 100 г цукру і 300 г вершкового масла. Має вийти маса у вигляді крихт.

Більшу половину цих крихт викласти у глибоку форму, в якій випікатиметься сирник, втрамбувати їх руками й поставити у холодильник.

Тим часом молоко, цукор і масло змішати і закип’ятити. Додати сюди змелений мак і манку. Усе це перемішати, знову закип’ятити і залишити на хвилин 15-20.

Сир з яйцями збити блендером і викласти у молочно-макову масу. Все ретельно перемішати. Начинка готова.

Тепер начинку викласти на охолоджене у формі тісто.

Поверх начинки висипати решту крихт.

Випікати близько години при температурі 180 °С.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: