Догори
Дати відгук

Незвичайний рецепт гарбузового супу із сидром: легкий і вітамінний

Наріжте гарбуз тонкими скибочками

2 хв на прочитання12 Січня 2023, 17:00
Поділитись:

Сухий сидр надає цьому супу легкий відтінок натуральних фруктових солодощів: алкоголь під час кипіння випаровується, залишаючи тільки смак і аромат, який прекрасно поєднується з гарбузом. А сам гарбуз забезпечує організм достатньою кількістю бета-каротину, вітаміну В і клітковини

  •  1 кг гарбуза
  •  1 шт велика біла цибулина
  •  800 мл овочевого бульйону або доброї питної води
  •  150 мл сухого яблучного сидру
  •  1 ст. л. оливкової олії «екстра вірджин»
  •  2 ст. л. смаженого гарбузового насіння для подачі
  •  сіль, мелений чорний перець

1

Очистіть і подрібніть цибулю. Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками зі стороною 2 см.

2

Розігрійте в каструлі з товстим дном масло і обсмажте цибулю, 5 хв. Додайте гарбуз і готуйте під кришкою на середньому вогні, час від часу перемішуючи, 10 хв.

3

Влийте гарячий бульйон або воду, доведіть до кипіння і варіть 20 хв.

4

Зніміть суп з вогню і подрібніть блендером в пюре.

5

Влийте сидр в каструльку, доведіть до кипіння. Залиште на вогні доти, доки не випарується третина. Добавте сидр в гарбузовий суп, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.

6

Поверніть на вогонь і прогрійте 2-3 хв. Подавайте, посипавши гарбузовим насінням.

Природна солодкість гарбуза робить його особливо привабливим для тих, кому протипоказаний цукор. Можете зав'ялити скибочки гарбуза і їсти їх тоді, коли хочеться солодкого. Для цього наріжте гарбуз тонкими скибочками, розкладіть його в один шар на застеленому пергаментом деку і поставте в розігріту до 100 ° С духовку на 24 години.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.