- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Незвичайний рецепт гарбузового супу із сидром: легкий і вітамінний
Незвичайний рецепт гарбузового супу із сидром: легкий і вітамінний
Наріжте гарбуз тонкими скибочками
Сухий сидр надає цьому супу легкий відтінок натуральних фруктових солодощів: алкоголь під час кипіння випаровується, залишаючи тільки смак і аромат, який прекрасно поєднується з гарбузом. А сам гарбуз забезпечує організм достатньою кількістю бета-каротину, вітаміну В і клітковини
- 1 кг гарбуза
- 1 шт велика біла цибулина
- 800 мл овочевого бульйону або доброї питної води
- 150 мл сухого яблучного сидру
- 1 ст. л. оливкової олії «екстра вірджин»
- 2 ст. л. смаженого гарбузового насіння для подачі
- сіль, мелений чорний перець
1
Очистіть і подрібніть цибулю. Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками зі стороною 2 см.
2
Розігрійте в каструлі з товстим дном масло і обсмажте цибулю, 5 хв. Додайте гарбуз і готуйте під кришкою на середньому вогні, час від часу перемішуючи, 10 хв.
3
Влийте гарячий бульйон або воду, доведіть до кипіння і варіть 20 хв.
4
Зніміть суп з вогню і подрібніть блендером в пюре.
5
Влийте сидр в каструльку, доведіть до кипіння. Залиште на вогні доти, доки не випарується третина. Добавте сидр в гарбузовий суп, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.
6
Поверніть на вогонь і прогрійте 2-3 хв. Подавайте, посипавши гарбузовим насінням.
Природна солодкість гарбуза робить його особливо привабливим для тих, кому протипоказаний цукор. Можете зав'ялити скибочки гарбуза і їсти їх тоді, коли хочеться солодкого. Для цього наріжте гарбуз тонкими скибочками, розкладіть його в один шар на застеленому пергаментом деку і поставте в розігріту до 100 ° С духовку на 24 години.