Незамінний продукт: п’ять причин регулярно їсти груші

2 хв на прочитання25 Жовтня 2022, 13:00

Час дізнатись і про її корисні властивості.

Корисні властивості груш

Плоди груші містять цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С.

А ще каротин, фолієву кислоту, катехіни, азотисті речовини, пектини, мінеральні солі заліза, марганець, йод, кобальт, мідь, калій, молібден, кальцій, дубильні речовини, клітковину.

А ще в грушах фруктози більше, ніж глюкози. А, як відомо, саме фруктоза з усіх цукрів не вимагає для свого засвоєння в організмі інсуліну.

Тому свіжі та сушені груші, а також напої з них часто згадуються в дієтах при ожирінні та цукровому діабеті.

П’ять корисних властивостей груші

1. Груша сприяє поліпшенню настрою, зняття нервової напруги, серцебиття, а також перетравлюванню їжі.

2. Груша допомагає вивести з організму важкі метали й токсини. У плодах груш містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальні функції й навіть боротися з депресією.

3. Сухі й свіжі груші використовують в дієтах при цукровому діабеті, циститі, ожирінні, ниркових захворюваннях.

4. Відвари з груш, а також грушевий сік використовуються при підвищеній температурі тіла для втамування спраги.

Їх же застосовують як сечогінний засіб, тому пити грушеві напої корисно при каменях у нирках.

Вживаючи відвар і сік протягом тривалого періоду часу, хворий має можливість позбутися від каменів.

5. Груша відома своїми укріплювальними властивостями. Грушовий кисіль часто готують при проносах у дітей.

Але укріплювальні властивості найбільш виражені у дикорослих груш.

Тож якщо ти час від часу зіштовхуєшся з проблемою розладів травлення, краще зібрати дикорослі груші, висушити й зберігати в прохолодному місці.

Як правильно їсти груші

І народна, і офіційна медицина рекомендують використовувати грушу у величезній кількості випадків.

Але, перш за все, зауважимо, що плоди груш треба вживати правильно: не їсти їх на порожній шлунок і не запивати водою.

Також їх не варто закушувати м’ясом і ласувати ними раніше, ніж через півгодини після закінчення приймання їжі.

Лікувальними властивостями володіють тільки стиглі, ароматні, соковиті, ніжні за консистенцією плоди.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: