Незамінний продукт: п’ять причин регулярно їсти груші
Час дізнатись і про її корисні властивості.
Корисні властивості груш
Плоди груші містять цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С.
А ще каротин, фолієву кислоту, катехіни, азотисті речовини, пектини, мінеральні солі заліза, марганець, йод, кобальт, мідь, калій, молібден, кальцій, дубильні речовини, клітковину.
А ще в грушах фруктози більше, ніж глюкози. А, як відомо, саме фруктоза з усіх цукрів не вимагає для свого засвоєння в організмі інсуліну.
Тому свіжі та сушені груші, а також напої з них часто згадуються в дієтах при ожирінні та цукровому діабеті.
П’ять корисних властивостей груші
1. Груша сприяє поліпшенню настрою, зняття нервової напруги, серцебиття, а також перетравлюванню їжі.
2. Груша допомагає вивести з організму важкі метали й токсини. У плодах груш містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальні функції й навіть боротися з депресією.
3. Сухі й свіжі груші використовують в дієтах при цукровому діабеті, циститі, ожирінні, ниркових захворюваннях.
4. Відвари з груш, а також грушевий сік використовуються при підвищеній температурі тіла для втамування спраги.
Їх же застосовують як сечогінний засіб, тому пити грушеві напої корисно при каменях у нирках.
Вживаючи відвар і сік протягом тривалого періоду часу, хворий має можливість позбутися від каменів.
5. Груша відома своїми укріплювальними властивостями. Грушовий кисіль часто готують при проносах у дітей.
Але укріплювальні властивості найбільш виражені у дикорослих груш.
Тож якщо ти час від часу зіштовхуєшся з проблемою розладів травлення, краще зібрати дикорослі груші, висушити й зберігати в прохолодному місці.
Як правильно їсти груші
І народна, і офіційна медицина рекомендують використовувати грушу у величезній кількості випадків.
Але, перш за все, зауважимо, що плоди груш треба вживати правильно: не їсти їх на порожній шлунок і не запивати водою.
Також їх не варто закушувати м’ясом і ласувати ними раніше, ніж через півгодини після закінчення приймання їжі.
Лікувальними властивостями володіють тільки стиглі, ароматні, соковиті, ніжні за консистенцією плоди.