Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Не вкривайте ступні ковдрою — не варто боятися монстрів: кілька трюків, які допоможуть заснути швидше та спати міцніше

Не вкривайте ступні ковдрою — не варто боятися монстрів: кілька трюків, які допоможуть заснути швидше та спати міцніше

Найкраще спиться не лише в теплі та комфорті.

1 хв на прочитання25 Квітня 2023, 01:06
Поділитись:

Те, що найкраще спиться тільки в теплі та комфорті — міф, розповідає Телеграм-канал «Медикість яка!».

Температура тіла трохи знижується, коли ми засинаємо. Прискорити процес можна по-різному: добре провітрити приміщення, сходити в гарячий душ або випити на ніч гарячий напій — для балансу організму доведеться охолонути. Також не вкривайте ступні ковдрою (не варто боятися монстрів!): різниця температур також допоможе знизити температуру тіла, заснути швидше та спати міцніше.

Якщо вас щось турбує, постарайтеся впорядкувати свої переживання і подумати про них конструктивно перед сном. Цей трюк може врятувати вас від безсоння, поганого настрою і дозволить почуватися на ранок виспаними.

У спальні мало бути темно і тихо. Приємні на дотик ковдра та подушки теж грають роль, але завершують усе це запахи. Наприклад, за даними дослідження, опублікованого в 2012 році, у респондентів, які засинали в спальні з ароматом лаванди, спостерігалося зниження частоти серцебиття, тиску та температури тіла — і засинали вони швидше.

Також нагадаємо, що звуки впливають на сон: лайфхак, який допоможе легко заснути і добре виспатися.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.