Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Не можеш дати ППО — рознеси те, що воно має збивати»: експерт пояснює, що удари по Ірану — це «останнє попередження»

«Не можеш дати ППО — рознеси те, що воно має збивати»: експерт пояснює, що удари по Ірану — це «останнє попередження»

На супутникових знімках завод із виробництва «Шахедів» не постраждав, бо такі виробництва іранці розташовують під землею.

3 хв на прочитання31 Січня 2023, 00:22
Іранський завод із виробництва балістичних ракет після нальоту Іранський завод із виробництва балістичних ракет після нальоту
Поділитись:

Ізраїль «почав проводити операцію» проти Тегерану з метою знищити іранську військову промисловість, заявили в агентстві Al Arabiya.

Удари завдано по військовому складу, фабриці виробництва дронів Shahed та низці військових баз, в окремих районах країни відключили світло та електрику.

За словами офіційних осіб США та людей, знайомих з операцією, Ізраїль завдав удару безпілотником по оборонному комплексу в Ірані, оскільки США та Ізраїль шукають нові способи стримування ядерних і військових амбіцій Тегерана, повідомляє The Wall Street Journal.

«Там над Ісфаханом ще пил не осів, а вже прилетіло по Абу-Камалю. Це таке містечко на кордоні Іраку та Сирії, через яке іранці тягають свою зброю подільникам у Ліван і Дамаск. Якась там трапився найсильніша бавовна, причому не вперше. Кілька місяців тому наші вже бомбили Абу-Камаль і навіть узяли на себе відповідальність — мовляв, так, мовляв, ми, а нема чого. Бо якщо не доходить з першого разу — буде другий, а потім третій і так, поки не дійде навіть до найбільш тупих і впертих», — коментує головний редактор сайту «Кримінальні новини Ізраїлю» Сергій Ауслендер.

Він називає останнім попередженням удари 29 січня по Ірану.

«Від Ізраїлю — відчепіться від нас по-доброму, а то буде так. Від американців — зменшуйте оберти у своєму співмешканні з Росією, а то можемо повторити. Причому повторний курс лікування буде болючим», — говорить він.

Тимчасом США не відкидають військових дій проти Ірану.

«Усі варіанти на столі», — сказав держсекретар США Ентоні Блінкен, відповідаючи на запитання, чи є військовий сценарій у списку кроків, на які Штати готові піти, щоб не дати Ірану отримати ядерну зброю.

«Удар по сирійському Абу-Камалю, з різницею менше ніж за добу з ударами по Ірану, показав у всій очевидності, що між «можемо повторити» та «повторимо» є певна різниця. Заодно продемонстрував, хто ж господар у небі над Близьким Сходом.

Єрусалим, як і раніше, мовчить, ніби води в рот набрав, вдаючись до своєї улюбленої стратегії «війни між війнами». Робимо свої справи, але нічого про це не говоримо — дозволяючи різного роду диктаторським чи авторитарним режимам зберігати обличчя. Якби одразу взяли на себе відповідальність, голосно оголосивши, що це ми — Тегерану довелося б відповідати, що закінчилося б для нього сумно», — вважає Сергій Ауслендер.

«Близькосхідна мудрість: якщо не можеш дати ППО — рознеси на друзки те, що воно має збивати», — іронізують із цього приводу у соцмережах.

Пояснюючи, чому на супутникових знімках, опубліковані Defence Express, завод із виробництва «Шахедів» не постраждав, Ауслендер звертає увагу на те, що нічого не заважає іранцям викласти кілька фото складального цеху, лінії, на яких стоять недозібрані «Шахеди», аби підтвердити слова шановного видання. Експерт наголошує, що подібні виробництва іранці завжди розташовують під землею.

«Тому, враховуючи вибух у Хої та локальний землетрус, який цей вибух породив, можна сміливо стверджувати, що у нальоті використали протибункерні бомби. А значить, завод зі складання БПЛА могли шарахнути такий, а це означає, що руйнування під землею, а супутники крізь землю поки що не бачать», — говорить він.

Раніше ми писали про землетрус в Ірані: кількість постраждалих перевищила 500.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023