Щоб зберегти кістки здоровими, варто їсти абрикоси. Ці плоди є джерелом низки корисних речовин. Вони містять вітаміни (А, С, Е, Н, К, групи В), каротини, флавоноїди, фітостероли, фітоестроген, антиоксиданти, органічні кислоти (лимонну, фолієву, яблучну, янтарну), вуглеводи, фосфор, магній, калій, залізо, йод, натрій, дубильні речовини, пектини, амінокислоти, клітковину, мікро- та макроелементи.
Завдяки мінералам і вітамінам, що входять до їхнього складу, абрикоси корисні для здоров'я всіх систем організму. Про це пише ukr.media.
Саме корисні елементи, що містяться у складі абрикосів, дають змогу кальцію дуже добре засвоюватися.
Остеопороз — це захворювання або клінічний синдром, який проявляється за наявності деяких інших захворювань, що характеризується крихкістю кісток.
Також фахівці відзначили здатність абрикосів покращувати стан волосся, нігтів, зубів, що сприяє поліпшенню зовнішнього вигляду. Постійне вживання абрикосів сприяє захисту зору від різних зовнішніх факторів і поліпшенню роботи мозку.
Нагадаємо, як слід мити фрукти і овочі, щоб не підхопити дизентерію та сальмонельоз.