Догори
Дати відгук

Названі продукти, які найсильніше уповільнюють метаболізм

Чим швидше метаболізм, тим менше шансів набрати зайві кілограми.

2 хв на прочитання06 Червня 2021, 06:50
Названі продукти, які найсильніше уповільнюють метаболізм Названі продукти, які найсильніше уповільнюють метаболізм
Поділитись:

Метаболізм – це природний біохімічний процес, завдяки якому тіло перетворює спожиту їжу в енергію. Організм людини за останні 50-100 років змушений звикати до зовсім нових продуктів: швидким вуглеводам, консервам, фаст-фуду, ГМО тощо. Люди стали більше їсти і менше рухатися. 

Організм спрямований на запас жирів, що просто несумісне з сучасним харчуванням, яке складається з жирів майже на 70%. Тому і спостерігається справжня епідемія ожиріння, діабету, серцево-судинних захворювань. Але нормалізувати обмін речовин можна. Все, що потрібно – якісно харчуватися і більше рухатися. 

Експерти вважають, що деякі продукти уповільнюють метаболізм. Це негативно позначається не тільки на фігурі, але і на здоров’ї. Портал Eat This, Not That! склав список таких продуктів.

Рафіновані продукти

До найпопулярніших рафінованих продуктів відносяться хліб, макарони і деяка випічка. Вони містять “прості” вуглеводи, які досить легко розщеплюються, тому метаболізм практично не працює. Ці продукти краще замінити на цільнозернові аналоги. Завдяки їм метаболізм прискорюється, так як організм активніше працює над розщепленням поживних речовин.

Алкоголь

Вживання великої кількості алкоголю за раз може серйозно позначитися на метаболізмі. По-перше, алкоголь досить калорійний, а по-друге, згідно з дослідженнями, вживання спиртного знижує здатність організму спалювати жир на 73%.

Йогурт

Далеко не кожен йогурт уповільнює метаболізм. Наприклад, грецький йогурт, навпаки, стимулює його завдяки високій концентрації білка і пробіотиків. Однак йогурти, що містять цукор і фруктові добавки, – це “прості” вуглеводи, які швидко перетравлюються і не змушують метаболізм працювати.

Фруктовий сік

Вживання цукровмісних фруктових соків підвищує рівень глюкози в крові і змушує метаболізм сповільнюватися. Це означає, що організм спалює менше калорій.

Газована вода

Багато газованих напоїв підсолоджені кукурудзяним сиропом з високим вмістом фруктози. А вживання великої кількість фруктози уповільнює метаболізм і може привести до порушення обміну речовин.

Заморожені страви

Зазвичай в такі страви додають різні підсилювачі смаку, цукор, натрій і трансжири. Ці інгредієнти негативно впливають на метаболізм.

Морська сіль

Морська сіль уповільнює метаболізм, тому краще вибирати йодовану сіль. Вона позитивно впливає на щитовидну залозу і, в свою чергу, на обмін речовин.

Мюслі і гранола

Мюслі і гранолу, які часто називають здоровою їжею, є однією з найбільш прихованих причин метаболічних збоїв. Справа в тому, що в них додають велику кількість цукру, кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози і консервантів.

Нагадаємо, ендокринолог пояснила, як швидко та безпечно позбутися набряків і схуднути. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання23 хвилини тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання9 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost