Догори
Дати відгук

Найсмачніше: бісквітний рулет з найніжнішим кремом від Євгена Клопотенка

Не поспішайте

2 хв на прочитання22 Лютого 2023, 14:39
Поділитись:

Напевно, у вас є спогади, які асоціюються з певною піснею, запахом або порами року? Зустрічайте нового ностальгічного фаворита – бісквітний рулет з оксамитовою начинкою та посмаком шоколаду та кави.

Євген Клопотенко зазначає у своєму блозі, що цей десерт просто створений, щоб бути на столі, поки навкруги відбувається щось значуще, щемливе та душевне. Це той десерт, згадки про який починаються зі слів: «А пам’ятаєш, який чудовий був день…».

Але одразу скажу, швидко його приготувати не вийде через вершковий крем для рулету намелака, якому потрібен час, аби отримати щільну та водночас ніжну текстуру. Але повірте, очікування того варте. Він западе в душу назавжди.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ БІСКВІТНОГО РУЛЕТУ З КРЕМОМ

У вас було таке, що берете до рук бісквіт з начинкою і думаєте, як його так гарно загортають! А чи можна так само ідеально приготувати вдома? Можна! Спочатку зробіть крем намелака. Краще звечора, щоб вранці приготувати десерт, а в обід чи ввечері – смакувати.

Потрібно правильно замісити та випікати бісквітне тісто, щоб воно було повітряним та водночас м’яким і гарно загорталося. По-перше, коли будете збивати яйця з цукром, робіть це віничком та доволі інтенсивно. Потім додавайте борошно та беріть вже силіконову лопатку. Вимішуйте нею суміш повільно і наполегливо. Нам потрібно, щоб тісто було однорідним та без грудочок.

Пропорції в моєму рецепті ідеальні, тому користуйтеся ними й у вас все вийде. У результаті я впевнений.

По-друге, ставте бісквіт випікатися в розігріту духовку та не відкривайте дверцята до закінчення приготування, щоб через перепад температур він не «сів». Через віконечко в духовці вам буде добре видно, що з ним відбувається. Коли він підніметься та стане насиченого золотавого кольору – можна діставати.

Після випікання одразу надайте бісквіту форму рулету – про це я детально пишу в описі рецепта. Якщо остигне, гарно закрутити його буде непросто. Він почне давати тріщини, а нам потрібна ідеальна форма. І після того, як повністю остигне, можна розгортати, намащувати кремом та знову надавати форми рулету.

І пам’ятайте, основний інгредієнт – любов, тому не поспішайте та слідуйте моїм інструкціям.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.