Мало кому вдається приготувати в домашніх умовах справжню кабачкову ікру. Проте це можливо, якщо знати деякі хитрощі. «Прості рецепти» поділилися рецептом дуже смачної кабачкової ікри, яка виходить саме такою, якою ми її пам’ятаємо з дитинства: густою, насиченою, апетитною та повністю натуральною.
Інгредієнти:
кабачки — 5 кг;
цибуля та морква — по 1 кг;
томатна паста — 4 ст. л.;
олія — 350 – 400 мл;
цукор — 200 г;
сіль — 100 г;
оцет столовий (за бажанням) — по 10 мл у кожну банку;
перець (за бажанням).
Приготування.
Цибулю порізати кубиками, моркву потерти на великій тертці або також порізати ножем.
Кабачки порізати кубиками і викласти в каструлю, влити олію. Тушкувати під кришкою до м’якості кабачків.
Протушкувати моркву до напівготовності, потім додати цибулю і тушкувати овочі.
Покласти томатну пасту в овочі, перемішати і тушкувати овочі ще 10 хвилин.
Подрібнити занурювальним блендером овочі та кабачки.
Змішати кабачкову масу з овочами. Можна ще долити трохи олії, щоб ікра набула глибшого смаку.
Цукор і сіль, перець додавати поступово, щоб було саме на ваш смак, не обов’язково слідувати в точності рецепту.
Тушкувати на невеликому вогні протягом 30 – 40 хвилин.
Наприкінці додати оцет, також за бажанням.
Розкласти ікру в стерилізовані та сухі банки, закрутити кришками.
Перевернути банки, накрити рушником і залишити остигати.
Зберігати ікру в підвалі, у коморі або на балконі.
Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.
Окрім того, ми писали про вишневе варення без кісточок «п’ятихвилинка».