Догори
Дати відгук

На Житомирщині школярі вирощують в теплиці тюльпани, редьку, зелень

Нині у теплиці площею 270 кв. м ліцеїсти доглядають за редькою, цибулею і зеленню.

2 хв на прочитання27 Березня 2021, 16:00
На Житомирщині учні та педагоги ліцею виростили 6,5 тисяч голландських тюльпанів На Житомирщині учні та педагоги ліцею виростили 6,5 тисяч голландських тюльпанів
Поділитись:

6,5 тисячі тюльпанів голландського сорту кунг фу виростили цьогоріч учні та педагоги Вишевицького ліцею, що на Радомишльщині, у рамках проекту «Шкільний сад», який другий рік поспіль фінансується Євросоюзом за підтримки та сприяння благодійної організації «Грін крос Україна».

 Як поінформував директор навчального закладу Володимир Мартинюк, це завдання упродовж місяця реалізовували ліцеїсти-десятикласники на заняттях з підприємництва. Лекції їм читають викладачі кафедри цифрової та міжнародної економіки "Житомирської політехніки", а з питань технології вирощування квітів учні співпрацюють із науковцями Поліського національного університету, - пише golos.com.ua.

 Вирощені тюльпани вишевицькі ліцеїсти буквально за два дні реалізували на одну з найбільших оптових баз країни "Діцентра" у Києві. Виручені кошти діти частково спрямували на благодійність. Одна гривня з кожного проданого тюльпана піде на лікування п'ятирічної Вероніки Марущак з Малина, котрій на термінову операцію потрібно 15 тисяч доларів США. Решту коштів спрямують на покращення матеріально-технічної бази рідного навчального закладу, а також на бюджет участі, завдяки якому діти зможуть реалізувати корисні різнопланові проекти для рідного села і району (озеленення території, облаштування велопарковок тощо).

Нині у теплиці площею 270 кв. м ліцеїсти доглядають за редькою, цибулею і зеленню. Пізніше у відкритий ґрунт висаджуватимуть петунії, сульфінії, лікарські трави.

Крім десятикласників, у теплицях навчального закладу також працюють учні 5-го і 9-го класів. З ними займаються досвідчені педагоги: Володимир Мартинюк та вчитель трудового навчання Олена Ілюченко. У найближчих планах вишевицьких ліцеїстів - опанувати гідропоніку і вирощувати рослини та квіти без ґрунту на поживних розчинах.

Як ми писали раніше, українцям слід готуватися до несприятливих погодних умов, які спричинила кліматична криза. На Україну влітку 2021 року чекає цілий букет несприятливих кліматичних явищ: бурі, повені, посухи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.